Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Antalya’da AVM’lerde altın satışına esnaf odasından tepki

Antalya’da AVM’lerde altın satışına esnaf odasından tepki

Antalya’da hipermarketlerde taksitle altın satılmasına tepki geldi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, bazı zincir ve hipermarketlerde kredi kartına 8 taksitle altın satılmaya başlanmasına tepki...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 12:09
Antalya’da hipermarketlerde taksitle altın satılmasına tepki geldi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, bazı zincir ve hipermarketlerde kredi kartına 8 taksitle altın satılmaya başlanmasına tepki göstererek, herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi.

Altın fiyatlarındaki ani düşüşü fırsat bilen hipermarketler altın satışına başladı. Bu marketlerin altın satmalarının üzerine yazılı açıklama yapan AESOB Başkanı Sevimçok, mevcut bu durumun ticaret ahlakına uymadığını açıkladı.

Esnafın rızkıyla kimsenin oynamaması gerektiğini hatırlatan Sevimçok, “Sırf para kazanmak ve fırsatları değerlendirmek adına bilmediği işleri yapmaması gerektiğini ve işin erbabı ustalarımıza da saygı duyulması gerektiğini, üstüne basa basa daha önce açıkladık.” dedi.

Vatandaşların, altın fiyatlarının düşmesiyle kuyumculara akın ettiğini kaydeden Başkan Sevimçok, bazı hipermarketlerin de bu durumu, şark kurnazlığı yaparak kredi kartına 8 taksitle altın satmaya başladığını, bu durumun, önüne gelen herkesin altın satamayacağını belirtti. Bankalar tarafından altın satışı yapılmasının kuyumcu esnafını zorlaştırdığını açıklayan Sevinçok, “Bu durum daha da dibe batıracak ve kuyumculuk sektörünü iyiden iyiye bir darboğaza sürükleyecektir. Ben buradan bir kez daha AVM’lere, hipermarketlere ve onların uzantıları olan zincir mağazalara sesleniyorum, esnafın ekmeğiyle oynamayın ve küçük esnafı öldürmeyin, herkes erbabı olduğu işi yapsın, zanaatkar bir usta ve esnaf olmak o kadar kolay ve basit değildir.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.