Dolar 34,2750
%0.1
Euro 37,6855
%0.23
Altın 2.915,520
%0.2
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arılara ilkbahar bakımı başladı

Arılara ilkbahar bakımı başladı

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde arıcılık yapan üreticiler arılarının yazlık bakımı başladı. İlçe çiftçilerinden Bülent Sönmez, ilkbahar aylarının girmesi ile birlikte arıların bakımına başlanıldığını söyledi.    Geçen...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 15:12
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde arıcılık yapan üreticiler arılarının yazlık bakımı başladı. İlçe çiftçilerinden Bülent Sönmez, ilkbahar aylarının girmesi ile birlikte arıların bakımına başlanıldığını söyledi.

    Geçen yıl havaların soğumaya başlamasıyla birlikte arıların kış düzenine alındığını belirten Sönmez, “İlkbahar ayı nedeniyle muayene ve kontrolleri yapılıyor. Bunda da amacımız arıların kışı nasıl geçirdiklerini, kovanda mevcut gıda miktarını, ana arının var olup olmadığını, var ise yumurtlama durumu, işçi arı miktarını, kovanda küflü petek olup olmadığı, kovanlarda hastalık ve zararlıların bulunup bulunmadığını kontrol etmek için kovanı açıp muayene ediyoruz. Bu muayenede arılarda oluşabilecek Amerikan yavru çürüğü, lösemi hastalığı, peteklerde küf ve varova mücadelesine karşı bakımını yapıyoruz." dedi.

    Kendisinin Yozgat Arıcılık Birliği üyesi olduğunu ifade eden Sönmez, "Geçen yıl arı işine 25 kovanla başlamıştım. Bu yıl ise 50 kovanla başlamayı planlıyorum. Geçtiğimiz yıl arılardan 650 kilogram bal aldık. Bu yıl ise hedefimiz bin200 kilogramın üzerine çıkmaktır." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.