Dolar 34,2014
%0.06
Euro 38,1080
%0.04
Altın 2.895,100
%-0.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arınç: ABD ve Avrupa’nın vakıf faaliyetlerini imrenerek izliyorum

Arınç: ABD ve Avrupa’nın vakıf faaliyetlerini imrenerek izliyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ve Avrupa’nın vakıf faaliyetlerindeki imrenerek izlediğini söyledi. Arınç, "ABD’de hayır faaliyetlerinde bulunan ve vakıf diyebileceğimiz yer sayısı 100 bindir. Bu vakıfların bağışları 300...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 12:57
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD ve Avrupa’nın vakıf faaliyetlerindeki imrenerek izlediğini söyledi. Arınç, "ABD’de hayır faaliyetlerinde bulunan ve vakıf diyebileceğimiz yer sayısı 100 bindir. Bu vakıfların bağışları 300 milyar doları bulmaktadır." dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Wow Otel’de düzenlediği Dünya Vakıflar Konferansı’nın açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 40 ülkeden çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen, bilim adamı ve davetli katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılışta yaptığı konuşmada, hayırseverlik ve yardımseverlikte, dil, din, renk farkı olmadığını söyledi. Arınç, “Günümüzdeki tablo da bunu tümüyle yansıtmaktadır. Artık özellikle ABD ve Avrupa’nın vakıf faaliyetlerindeki çalışmalarını imrenerek izliyorum. ABD’de hayır faaliyetlerinde bulunan ve vakıf diyebileceğimiz yer sayısı 100 bindir. Bu vakıfların bağışları 300 milyar doları bulmaktadır. AB ülkelerinde ise 110 bin vakıf bulunmakta, bunların toplam mal varlığı 350 milyar Euro'ya ulaşmaktadır. AB vakıflarının yıllık harcamaları da 150 milyar Euro'yu bulmaktadır.” şeklinde konuştu

Günümüzde vakıf dendiği zaman çok geniş bir yelpazeden bahsedildiğini belirten Arınç, “Tarihteki vakıf kültürü ile modern dönemdeki vakıf kavramları arasında benzerliklerle beraber farklılıklar vardır. Tarihi anlamda bir kişinin malını mülkünü, dini, sosyal ve kültürel bir amaç için tahsis etmesi olarak anladığımız vakıf kavramına, gelişen süreç içinde artık sivil toplum kuruluşu olma ya da bu kuruluşları destekleme de eklenmiştir. Zaman içindeki değişimle birlikte vakıf kavramına farklı coğrafyalardaki kültürel uygulama zenginlikleri ilave olmuştur. Vakıf kavramını iyi niyet, dürüstlük, inanç, insancıllık ve gönüllülük ilkeleri esas olmak üzere her türlü hayırseverlik ve hamiyetperverlik olarak geniş bir yelpazede değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Hz. Muhammed’in evini bağışladığını ifade eden Arınç, şunları kaydetti: “İslam Peygamberi Hz. Muhammed de bu konudaki teşvik edici beyanlarının ötesinde kendisine ait Medine’deki mülkünü vakfederek İslam dünyasına ve insanlığa bizzat örnek olmuştur. İşte bu nedenlerden dolayıdır ki İslam dünyası vakıf konusunda önemli iz bırakmış, bu kültürü bugünlere kadar canlı bir şekilde yaşatmıştır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.