Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Arkadaşıma dokunma“

“Arkadaşıma dokunma“

Hayvanları Koruma Kanunu tasarısının hayvanları yok saydığını öne süren vatandaşlar İzmir, Denizli, Çanakkale, Marmaris ve Bodrum'da protesto gösterileri düzenledi

  • Ege Postası
  • 01.10.2012 - 01:36

EGE-Egeli hayvanseverler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yeni bir taslakla TBMM'ye sunulan Hayvanları Koruma Yasa taslağını protesto etti. Türkiye'nin bir çok yerinde düzenlenen protesto gösterisine başta İzmir, Denizli, Çanakkale, Marmaris ve Bodrum olmak üzere Ege'nin değişik merkezlerinde de katılanlar hayvanlarını da yanlarında getirdi.

İŞKENCE VE EZİYET

Denizlili Delikliçınar Meydanı'nda toplanan kalabalık hayvansever topluluğu ellerindeki döviz ve pankartla yeni yasa taslağını protesto etti. Taslağın beklentileri karşılamadığını, hayvan ölümlerinin önüne geçilemeyeceğini vurgulayan hayvan hakları savunucuları hayvanların şehir dışında kurulacak doğal hayat parklarına gönderilmesine şiddetle karşı çıktı. Yasada olması gerekenleri sıralayan hayvanseverler, "Hayvanlara yapılan tüm işkence, eziyet ve tecavüz suçları tecil edilemeyecek ya da paraya çevrilemeyecek şekilde hapis cezasıyla cezalandırılmalıdır" dedi. Tasarıyı sloganlarla protesto eden hayvanseverler geri adım atılmasını istedi.

"İÇERİK GİZLENİYOR"

Muğla'nın Marmaris ilçesinde de İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, tasarının içeriğini Başbakan Erdoğan'dan ve hükümetten de gizlendiğini öne sürerek, "Tasarı, evlerdeki, sokaklardaki kedi ve köpekleri yok etmek için hazırlanmış gibi görünmektedir. Başbakan'dan bu katliam yasasını izin vermemesini istiyoruz" dedi. Kanun teklifinin on milyonlarca kedi ve köpeğin toplanmasını sağlayacağını kaydeden Biter, "Hayvanlar, hiç bir zaman olmayacak hayali parklara konulacak. Belediyelerin bir çoğu, mevcut barınaklarında 50 -60 hayvana bakmakta zorlanırken, on milyonlarca hayvanın beslenme tutarı olan milyonlarca lirayı harcaması mümkün değildir. Bu yasayla, kedi ve köpekler sürek avı ile toplanıp, yarısı yollarda, kalanlar ise ıssız bir yerde, en ucuz ve en kolay yöntemle öldürülecektir" diye konuştu.

İŞTE GERÇEKLER

Kanun teklifinin yasalaşması halinde evlerdeki kedi ve köpeklerinde polis veya jandarma tarafından toplanacağını öne süren Biter, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zamanla evlerde kedi köpek beslemenin yasaklanmasına kadar gidecek. Evinizdeki can dostunuz kolluk kuvvetlerince alınıp gittiğinde çok geç olacaktır. Bu gerçekler, tasarıya imza atan Başbakanımızdan ve hükümetimizden gizlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM ve tüm siyasi partiler, bu katliam yasasını durdurmalıdır."

"YOK EDİLECEKLER"

Bodrum Hayvan Hakları Derneği öncülüğünde düzenlenen protesto gösterisine ise çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 600 kişi katıldı. Tasarının kedi ve köpeklerin yaşamlarını tehdit etmeye yönelik olduğunu savunan Dernek Başkanı Füsun Uslu, "TBMM'ye sunulan değişiklik tasarısı bizleri derin bir endişe içerisine soktu. Şu anda ülkemiz, başta sokak köpekleri olmak üzere binlerce hayvanın yok edileceği bir sürecin eşiğinde" dedi.

Sevimli dostlar için sahne aldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Uluslararası Turizm Doğa ve Yaşam Dostları Festivali, Ömür Gedik konseriyle başladı. Marmaris Kültür Merkezi tarafından düzenlenen festivalin ilk gününde, Ömür Gedik amfitiyatroda sahneye çıktı. Türkçe ve İngilizce şarkılar seslendiren Gedik'i yaklaşık bin kişi izledi. Sahnede sık sık hayvan haklarına değinen Gedik, Hayvanları Koruma Kanunu tasarısına karşı olduğunu da açıkladı. Gedik, hayvan haklarını savunan etkinliklerde sahne almaya devam edeceğini söyledi. ADEM ÜLKERMuğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Uluslararası Turizm Doğa ve Yaşam Dostları Festivali, Ömür Gedik konseriyle başladı. Marmaris Kültür Merkezi tarafından düzenlenen festivalin ilk gününde, Ömür Gedik amfitiyatroda sahneye çıktı. Türkçe ve İngilizce şarkılar seslendiren Gedik'i yaklaşık bin kişi izledi. Sahnede sık sık hayvan haklarına değinen Gedik, Hayvanları Koruma Kanunu tasarısına karşı olduğunu da açıkladı. Gedik, hayvan haklarını savunan etkinliklerde sahne almaya devam edeceğini söyledi. (YENİ ASIR) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.