Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslan uyardı:  Korkarım ki kentsel dönüşüm...

Aslan uyardı: Korkarım ki kentsel dönüşüm...

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve yönetim kurulu üyeleri CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i makamında ziyaret etti. Aslan, kentsel dönüşüm konusunda İzmir’in ortaya bir model koyması gerektiğini belirterek, “Bu bilgi kirliliğini çok tehlikeli buluyorum. Bunun önüne geçilmeli. Vatandaşın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu şekilde yanlış söylemler devam ederse korkarım ki kentsel dönüşüm sekteye uğrayabilir. Bazı açık gözler sahneye çıkarak vatandaşın elindeki mülkünü çeşitli bahanelerle, elindeki evini almaya çalışıyor. Acilen İzmir’de bir modeli ortaya koymalıyız” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.09.2012 - 17:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i ziyaret etti. Ziyarette Ege-Koop yönetim kurulu üyeleri ile CHP İzmir il yöneticileri de hazır bulundu. Ziyarete damgasını ise Aslan'ın kentsel dönüşüm konusundaki uyarıları damga vurdu.

ASLAN: BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Ziyarette konuşan Aslan, kentsel dönüşüm konusunu uzun yıllardır dile getirdiklerini ve bunun önemini anlattıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda gecikilmesine karşın önemli adımların atıldığını belirten Aslan, “Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Dönüşüm konusu siyasete asla alet edilmemeli. Kentsel dönüşümle ilgili her ne kadar bir yasa olsa da şuanda bu konuda gerçekten vatandaşın üzerinde bilgi kirlilği var. Bu bilgi kirliliğini çok tehlikeli buluyorum. Bunun önüne geçilmeli. Vatandaşın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor. Bu şekilde yanlış söylemler devam ederse korkarım ki kentsel dönüşüm sekteye uğrayabilir. Bazı açık gözler sahneye çıkarak vatandaşın elindeki mülkünü çeşitli bahenelerle, elindeki evini almaya çalışıyor. Orayı kapatmaya çalışıyor. Bu gerkeçkten çok tehlikeli. Bu konuda vatanadaşın hakkının, hukunun iyi anlatılması gerekiyor. Eğer kentsel dönüşümde uzlaşma yoksa, bu olmaz. Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçe belediyelerinin bu konuda çok ciddi çalışmalar var. Ama acilen izmir’de bir modeli ortaya koymalıyız. Kolay bir süreç değil. Ama örnek bir model oluşturulmalı ve bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi.

"BİRİKİMİMİZ İLE SÜREÇTE YER ALIYORUZ"

Kentin önemli bir bölümünün yenilenmesi gerektiğini belirten Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Dönüşüm bir bütünlük anlaşında planlanıp, vatandaşın önüne bir model koymalıyız. Biz izmirliler olarak kentsel dönüşüm olarak devletin imkanlarından yararlanacak yollar aramalıyız. Bize çok sayıda soru geliyor. Ege- Koop olarak kentsel dönüşüm ofisi kurduk. Bu ofis aracılığı ile ilgili çeşitli çalışmaları yapıyoruz. Ege Koop kar amaçlı bir kuruluş değil. Bu yüzden her şeyi rahatlıkla söyleyebilir, Bizim hedefimiz kentin planlı olması. Bizim bir rant beklentimiz yok. Birikimimiz ve deneyimizle bu süreçte yer almaya devam ediyoruz. Eğer uzlaşama yoksa ve güven eksikliği varsa size kimse evini, arsasını vermez. İzmir’in merkezinde de kentsel dönüşüm yapılmalı. Örnek bir çalışmayla tüm illere örnek olabilir. Bizim sosyal demokrat kimliğimizle nerde durduğumuzu herkes çok iyi bilir. Biz her zaman bu kentin yayındayız” dedi.

 ENGİN: KENTSEL DÖNÜŞÜM'DE SİYASİ REKABET İLE SONUÇ ALINAMAZ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise,  Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Hüseyin Aslan İzmir için önemli bir değer. Çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Kentsel dönüşüm ortak akılla çözülecek bir konu. İnatlaşmayla, siyasi rekabet ile bir sonuç alınmaz. Hayal tercihliği yapanlara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle bu konuda siyasilerin daha dikkatli olması gerekiyor” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.