Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege-koop ile vakıfbank elele

Ege-koop ile vakıfbank elele

100 bin kişiyi konut sahibi yaparak, geride bıraktığı 28 yılda adı konmamış bir kentsel dönüşüm uygulamasına imza atan İzmir’in gururu Ege-Koop, yine Türk bankacılık sektörünün lider kuruluşu Vakıfbank ile müthiş bir işbirliğine imza attı. Bugüne kadar ortaklarına 102 milyon lirayı aşkın uygun koşullu kredi fırsatı sunan Ege-Koop ile Vakıfbank, bu kez de Türkiye’nin en büyük bahçeli konut projesi Villakent ile en hızlı büyüyen Gediz Üniversitesi’nin yanıbaşında yükselen Keyifli Yaşam Evleri için ilk etapta 30 milyon lirayı kapsayacak kredi protokolü imzaladı.

  • Ege Postası
  • 25.09.2012 - 13:52
 İsteyenlere beş yıla kadar 0.84, on yıla kadar 0.90 oranlarında Türkiye’de görülmemiş kredi imkanı…

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Özcan’ın imzaladığı protokol törenine Ege-Koop Onursal Genel Başkanı Burhan Özfatura, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç, Vakıfbank Bireysel Bankacılık Başkanı Muhammed Lütfü Çelebi, Vakıfbank 1. Bölge Müdürü Hayati Yaman da katıldı. Aslan, “ Babanın oğla yapmayacağı türde bir destektir ortaklarımıza bu kredi şartları.” derken Özcan da, “ Ege-Koop ile 2003’den bu yana süren işbirliğimiz daha da büyüyor.  Ege-Koop gibi değerli bir kuruluşla çalışmak bize de güç katıyor.” dedi.

Türkiye’nin toplu konutta öncü kuruluşu Ege-Koop, binlerce ortağını ev sahibi yapmakla kalmıyor, aynı zamanda  kefaletinde kullandırdığı son derece uygun kredi imkanları ile de ortaklarına büyük rahatlık sağlıyor. Ege-Koop son olarak Vakıfbank ile ‘Bu kadarı da olmaz artık’ dedirtecek türden bir kredi protokolüne imza attı. Vakıfbank 1. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen Protokol İmza Töreni’ne Genel Başkan Hüseyin Aslan ve Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Özcan’ın yanı sıra Ege-Koop Onursal Genel Başkanı ve Stratefi, Finans Danışmanı Burhan Özfatura, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç, Vakıfbank Bireysel Bankacılık Danışmanı Muhammed Lütfü Çelebi, Vakıfbank 1. Bölge Müdürü Hayati Yaman, banka yetkilileri ve Ege-Koop personeli katıldı.

102 MİLYON LİRALIK KREDİ İŞBİRLİĞİ GERÇEKLEŞTİ…

Ege-Koop Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Necati Şentürk’ün sunumuyla gerçekleşen törende konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, iki kuruluş arasında güvene, konut üretimine ve sağlıklı kentleşmeye dayanan işbirliğinin konut sektörünün ve ekonominin canlanmasına da önemli katkı sağladıklarını belirtti.  200’den fazla yan sektörü besleyen konut sektöründeki olumsuzluk ve durgunluğun ekonominin diğer sektörlerine de yansıyarak “zincirleme etki” gösterdiğini dile getiren Aslan, Vakıfbank’la bundan önce de Güzelbahçe Çelikevler, Karşıyaka Körfez Evleri,  25.Yıl Konutları ve Dört Mevsim Konakları projelerinde çalıştıklarını , 102 milyon lira kredi kullanıldığını vurguladı. Aslan, “ Gün geçtikçe zorlaşan ekonomik düzende Vakıfbank Ege-Koop işbirliği  son derece anlamlıdır. Bir çok belirsizliklerin yaşandığı, İstanbul’da güçlü inşaat şirketleriyle birçok olumsuz haberin basına yansıdığı, pek çok insanın şimdiden endişelendiği bir ortamda uygun koşullarda sağlanan  “kredi desteği” ayrı bir anlam kazanmaktadır. Bu destek konut sektörünün ve ekonominin canlanmasına, istihdamın da artmasına neden olacaktır.” diye konuştu.

“ORTAKLARINA PARA İADESİ YAPAN TEK KURULUŞUZ…”

 İzmir’de Avrupayi bir yaşam tarzı sunan 1000 konutluk Villakent ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen vakıf üniversitesi Gediz’in hemen yanıbaşında yeralan Keyifli Yaşam Evleri’nin 2014’te hak sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Aslan,  geride kalan 28 yılda Ege-Koop’un İzmir’e 2.5 milyar dolarlık bir katma değer yarattığını ifade etti. Aslan, Burhan Özfatura’nın emeğinin hiçbir zaman unutulmayacağını da belirterek, şunları söyledi: “ Ege-Koop, projelerinin önemli bir bölümünü ekonominin krizlerle boğuştuğu, birçok banka’nın, holdingin iflas ettiği, kapandığı dönemde gerçekleştirmiştir. Yani Ege-Koop ekonominin çatırdadığı kriz dönemlerinde, krizden fırsat yaratma becerisini gösterebilmiştir. Güzelbahçe Çelikevler Projesi ortaklarına ayni ve nakdi olmak üzere 15 bin lira, Karşıyaka Körfez Evleri Projesi’nde ise 6 bin lira para iadesini yapan tek kuruluş olmuştur. Bu projeleri tamamlarken de birçok işsize iş imkanı yaratmış, 200’den fazla yan sektöre de katkı sağlamıştır.”

ÖZCAN: EGE-KOOP İLE ÇALIŞMAK VAKIFBANK’A DA GÜÇ KATIYOR…

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Özcan ise, Ege-Koop’a övgüler yağdırdı. Ege-Koop ile 2003 yılında çalışmaya başladıklarını, 2006 yılından itibaren de proje bazında işbirliğine adım attıklarını kaydeden Özcan, “ Ege-Koop, Türkiye’nin güvenilir kurumlarından biri. Özellikle sosyal bir kurum oluşu çok önemli. Kar amacı yok ve tüm kazandıklarını ortaklarıyla paylaşan bir kurum. Türkiye’nin en büyük yedi bankası arasında bulunan bugünse ikinci sıraya yerleşen Vakıfbank olarak böylesine değerli bir kurum ile işbirliği yapmaktan memnunuz.  Birlikte bugüne kadar 100 milyon lirayı aşkın bir kredi çalışmamız oldu. Bu protokol ile de ilk etapta 30 milyon liralık bir kredi imkanı sağlayacağız ortaklara.” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.