Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Didim'de film gibi kurtarma operasyonu

Didim'de film gibi kurtarma operasyonu

Türk baba Resül K’nın, Almanya’dan kaçırdığı 7 yaşındaki çocuk, Didim’de bulunarak annesine teslim edildi

  • Ege Postası
  • 25.09.2012 - 00:57

MUĞLA-Almanya'nın Münster kenti Vreden kasabasından Türk babası tarafından kaçırılan 7 yaşındaki E.B.K, 13 ay sonra Didim'de bulundu. Annenin tuttuğu özel dedektifin izine ulaştığı küçük çocuk, Almanya'nın İzmir Başkonsolosluğu'na teslim edildikten sonra annesi Petra Lütkemeyer tarafından Almanya'ya gönderildi. Alman Petra Lütkemeyer'den 6 yıl önce ayrılan taksi şoförü Resul Önder K, velayeti annesinde olan 7 yaşındaki oğlunu, iki haftada bir görme hakkı olmasına rağmen 4 Ağustos 2011'de başka bir çocuğa ait pasaportla Türkiye'ye kaçırarak kayıplara karıştı. Uzun süren bekleyişin ardından anne Petra, 8 Ağustos 2011'de eski eşinden bir telefon aldı. Oğlunun yurtdışında olduğunu öğrenen anne, polise başvurdu. Baba K'nin 4 Ağustos 2011'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indiği tespit edildi. Fakat Elias'ın adı yolcu listesinde yoktu. Polis baba K'nin Alman bir kız arkadaşının oğlunun pasaportunu oğlu için kullandığını tespit etti. Kadın ifadesinde, kendisini Resul Önder K'nın zorladığını söyledi. Bu sırada İnterpol de baba için kırmızı bültenle tutuklama emri çıkardı.

"İRAN'DAN MESAJ"

Baba K, 4 hafta sonra eski eşine "İran'dayım" diye telefonla mesaj gönderdi. Alman polisi numaranın İranlı bir kadına ait olduğunu belirledi. Bulunan kadın, polise verdiği ifade, "O gün telefonumu fotoğraf çekmesi için bir arkadaşıma vermiştim. Bir adam telefonu mesaj atmak için istemiş" dedi. Anne Petra Lütkemeyer, özel dedektifle oğlunu Tahran'da aratırken, küçük çocuk, Ankara'da ortaya çıktı.

Anne Petra Lutkemeyer, Türkiye'de de velayet davası açarken, çocuğun halasının yanında kalması kararlaştırıldı. Dava annenin lehine sonuçlanınca küçük çocuk, halası ile birlikte yine ortadan kayboldu. Oğlundan yine haber alamayan anne, E.B.K. hakkında bilgi verene 12 bin TL para ödülü verileceğini açıkladı. Geçen ay Resul Önder K'nın ailesine yakın bir isim, Petra'nın avukatıyla temasa geçerek para karşılığında çocuğu annesine ulaştırma vaadinde bulundu. Kayseri'deki davada çocuğun velayeti annesine verilince, Lütkemeyer ile avukatı kendileri ile temasa geçen kadına telefonla ulaştı. Bir süre sonra kadın, E.B.K'nin Kayseri'de otogarda olacağını söyleyerek tarih ve saat verdi. Ancak baba K. son anda durumu öğrenince oğlunu oradan uzaklaştırdı. Geçen hafta

AVUKAT ALDI

Baba K'nın ailesine yakın isim, Lütkemeyer'in avukatı Cüneyt Feyyaz Alp'in çocuğu bizzat almasını istedi. Kadın, telefonda çocuğu babası ile birlikte Didim Devlet Hastanesi'nde olacağını söyledi. Bir şekilde babayı oyalayacağını belirten kadın, küçük çocuğu Atatürk büstünün önünden alabileceğini belirtti. Kamera kayıtlarına da geçen olayda, avukat Alp, çocuğu da alarak arabasına bindirerek İzmir'deki Alman Başkonsolosluğu'na götürdü. Oğlunu bekleyen anne, E.B.K'yi görünce büyük mutluluk yaşadı. İkinci kez kaçırılan oğluna geçtiğimiz gün kavuşan anne, "Yeniden doğdum" dedi.

Oğlunu sahte belgelerle Türkiye'ye getirdiğini kabul eden baba Resul Önder K, neden Bekir'i kaçırdığı sorusuna da "Petra onu düzgün bir şekilde yetiştirmiyordu" yanıtını verdi (YENİ ASIR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.