Dolar 34,2715
%0.31
Euro 37,4706
%-0.14
Altın 2.900,550
%0.39
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aromatik bitkilere çekirgeler dadandı

Aromatik bitkilere çekirgeler dadandı

Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde, çekirgelerin tıbbi aromatik bitkilere zarar verdiği şikayetleri üzerine incelemelerde bulundu. Sarıveliler Ziraat Odası Başkanı...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 11:08
Karaman İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde, çekirgelerin tıbbi aromatik bitkilere zarar verdiği şikayetleri üzerine incelemelerde bulundu.

Sarıveliler Ziraat Odası Başkanı Halil Kulak ve AK Parti Sarıveliler İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Canbolat ile bölgede incelemelerde bulunan Mehmet Öztiryaki, yaptığı açıklamada, “İlaçlama yapıldığı, fakat bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle sıkıntılar yaşandığı gözlemlendi. Mevcut çekirgelerle yapılan ilaçlı mücadelede doğadaki alanda bulunan tüm canlıların öldü, bu nedenle daha etkin mücadele yapılması için Ankara Zirai Mücadele Enstitüsü ile irtibata geçildi.” dedi.

Öztiryaki, bu yıl ve gelecek yıl popülasyonun düşürülmesi için doğaya, o bölgede bulunan organik yetiştiriciliği yapılan tıbbi aromatik bitkilere ve arılara zarar vermeden mücadele yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.