Dolar 34,2770
%0.32
Euro 37,4702
%-0.14
Altın 2.905,180
%0.55
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayseri’de hentbol aday hakem kursu düzenlendi

Kayseri’de hentbol aday hakem kursu düzenlendi

Kayseri’de 14-16 Haziran tarihleri arasında hentbol aday hakem kursu düzenlendi. Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Barbaros Yılmaz ile MHK Üyesi Ali Şahin’in katılımı ile gerçekleştirilen aday hakem kursuna 2’si...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 10:14
Kayseri’de 14-16 Haziran tarihleri arasında hentbol aday hakem kursu düzenlendi. Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Barbaros Yılmaz ile MHK Üyesi Ali Şahin’in katılımı ile gerçekleştirilen aday hakem kursuna 2’si Sivas’tan olmak üzere toplam 46 kursiyer katıldı.

MHK Başkanı Barbaros Yılmaz ve MHK Üyesi Ali Şahin, hakem kursu için geldikleri Kayseri’de öncelikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen’e makamında bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Samimi bir havada gerçekleştirilen ziyaretin sonunda MHK Başkanı Barbaros Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen’e isminin yazılı olduğu hentbol milli takım formasını hediye etti.

Ziyaretin ardından kursun düzenlendiği fuar alanındaki Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'ne hareket eden MHK Başkanı Barbaros Yılmaz ve MHK Üyesi Ali Şahin kursiyerlerle bir araya geldi. Kurs başlamadan önce kursiyerlere kısa bir açılış konuşması yapan MHK Başkanı Barbaros Yılmaz, hentbol hakemliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak yıllarca sürdürdüğü hakemlik kariyeri hakkında hatıralarını paylaştı.

Kayseri’nin hentbol sporuna önemli katkıları olan bir il olduğunun altını çizen Yılmaz, "Kayseri ili bir dönem içerisinde iniş, çıkışları olsa da hentbol sporuna çok önem veren bir ilimizdir. Türkiye’de hentbolün kurulduğu 1976 yılından itibaren Kayseri bu spora katkılar sağlamıştır. Ben de bunu bildiğim için Kayseri’de açılan hentbol aday hakem kursuna özellikle MHK Üyemiz Ali Şahin ile birlikte gelmek istedim. Merkez Hakem Kurulu Başkanı, hem zaman açısından hem de kurulda görevli diğer arkadaşlar görev yapsınlar diye her ilde açılan hakem kursuna gitmez. Ama Hentbol Federasyon Başkanımız Bilal Eyuboğlu’nun özel istekleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen’in ısrarları üzerine ve benimde gönülden Kayseri’ye gelmek istememden dolayı aday hakem kursuna katıldım.” dedi.

HAKEMLİKTE BAŞARININ SIRLARINI PAYLAŞTI

Kursiyerlere hakemlikte başarılı olabilmenin önemli sırlarından bahseden Yılmaz, şunları söyledi: "İyi bir hakem olabilmek için size büyük görevler düşüyor. Başarı özetle; ilgi, yaptığınız işe saygı ve hedef belirleme ile alakalıdır. Ben bu işi yapacağım, o hedefe ulaşacağım derseniz bir gün mutlaka o hedefe ulaşıyorsunuz. Kendinize mutlaka hedef belirleyin. Şimdiden bu kursun başarılı tamamlanmasını ve Türk hentbolüne ve Kayseri hentbolüne hayırlı olmasını diliyorum. Biz hepinizin hentbol hakemi olmasını istiyoruz. Ama siz isterseniz tabi ki. İlginiz ve alakanız kurs süresince devam ederse biz sizleri bu kursun sonunda hakem adayı, ileriki yıllarda da iyi bir hentbol hakemi olarak görmek istiyoruz. Bu kursun açılmasında emeği geçen başta Hentbol İl Temsilcimiz Mehmet Fatih Kaymaz’a, Kayseri adına Deplasmanlı Liglerde faaliyet gösteren Atlas Eğitim Spor’a ve Rainbow Kayseri Spor Kulübü Başkan ve Antrenörlerine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen’e çok teşekkür ediyorum.”

MHK Başkanı Barbaros Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından aday hakemlerin eğitimi başladı. 3 gün süren hentbol aday hakem eğitiminde MHK Üyesi Ali Şahin, Uluslararası Hentbol Oyun Kuralları hakkında kursiyerlere çeşitli sunumlarda bulundu, top ile oynamalarda uygulamalar gösterdi.

Kurs süresince, Hentbol İl Temsilciliği tarafından kursiyerlere kuru pastalı çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kursiyerler eğitimlerin arasında fırsat buldukça fuar bölgesi içindeki yeşil alanda sohbet etmenin keyfini çıkardı.

Kursun son günü 20 sorudan oluşan bir de yazılı teste tabi tutulan kursiyerler, kurs süresince MHK Başkanı Barbaros Yılmaz, MHK Üyesi Ali Şahin ve Kayseri hentbol ailesinden hocaları ile birlikte fotoğraflar çektirerek yakın zamanda açıklanması beklenen yazılı sınav sonucunu beklemeye koyuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.