Dolar 34,2770
%0.32
Euro 37,4702
%-0.14
Altın 2.905,180
%0.55
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
RİSİAD’tan Kuzey Irak gezisi

RİSİAD’tan Kuzey Irak gezisi

Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Gıda Komitesi, Kuzey Irak'ın Erbil ve Zaho şehirlerini kapsayan iki günlük iş gezisi düzenledi. Geziye RİSİAD Gıda Komitesi Başkanı Seyfullah Pakkan, Genç Girişimciler Komisyon Başkanı Fatih...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 15:47
Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Gıda Komitesi, Kuzey Irak'ın Erbil ve Zaho şehirlerini kapsayan iki günlük iş gezisi düzenledi. Geziye RİSİAD Gıda Komitesi Başkanı Seyfullah Pakkan, Genç Girişimciler Komisyon Başkanı Fatih Erten, RİSİAD üyesi iş adamları Muhammet Köstereli, İdris Yanbay, Murat Kazdal ve RİSİAD Genel Sekreteri Vedat Durmaz katıldı.

Gezinin ilk gününde Erbil'de faaliyet gösteren Türk - Irak İşadamları Derneği'ni (TİBİA) ziyaret eden Rizeli iş adamları, burada Kuzey Irak hakkında yatırım brifingi alarak fikir sahibi oldu. TİBİA Başkan Yardımcısı Rizeli işadamı Selamet Kanberoğlu tarafından ağırlanan RİSİAD üyeleri geziden memnun döndü. Ziyarette Kanberoğlu, "Erbil, yatırım yapmak için çok iyi ve güvenilir bir yer. Ciddi yatırımcılar buralara sıkça gelip piyasa hakkında daha sağlıklı temeller atabilirler. Erbil'de her türlü sektörden iş yapma şansınız mevcut. Özellikle inşaat, sanayi ürünleri, gıda ve tarım alanında ciddi ihtiyaçlar mevcut. Türk malına ve Türkiye’ye büyük bir teveccüh var." dedi.

Kuzey Irak pazar araştırma gezisinin dönüşünde sektörel iş gezisi hakkında değerlendirmede bulunan RİSİAD Gıda Komitesi Başkanı Seyfullah Pakkan, "Gezimiz çok verimli geçti, özellikle Irak'a gelirken hepimizde az da olsa ön yargı mevcuttu. Lakin gelip gördüğüm manzara çok farklı, Erbil çok huzurlu ve güvenli. Çok rahat iş yapabilme fırsatlarını yakından gördük. Yaptığımız iş görüşmelerinde de buna şahit olduk. Firmalarımızın Irak pazarının potansiyelinden daha fazla pay almalarını sağlamak amacıyla yapılan ticari geziden memnun kaldık. İş imkanlarını yerinde tespit etme imkanı bulduk." diye konuştu.

RİSİAD Genç Girişimciler Komitesi Başkanı Fatih Erten ise Irak’ın bölgedeki konumuyla önemli bir pazar potansiyeline sahip olduğunu ve Rize'nin bu pazardan daha fazla istifade etmesi gerektiğini belirtti. Erten, "Türkiye’nin son yıllarda Irak’a ihracatı artarak devam etmektedir. Artan bu ihracata katkıda bulunmak amacıyla Irak'a iş gezisi düzenledik." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.