Dolar 34,2770
%0.32
Euro 37,4702
%-0.14
Altın 2.905,180
%0.55
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toroslu öğrenciler matematikte Balkan şampiyonu

Toroslu öğrenciler matematikte Balkan şampiyonu

Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencisi Enes Faruk Çona ve Mehmet Ali Şimşek, 17. Uluslararası Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda altın madalya aldı. Açılış töreni 22 Haziran’da Antalya’da yapılan 17. Uluslararası Genç Balkan Matematik...

  • Ege Postası
  • 26.06.2013 - 15:46
Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencisi Enes Faruk Çona ve Mehmet Ali Şimşek, 17. Uluslararası Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda altın madalya aldı.

Açılış töreni 22 Haziran’da Antalya’da yapılan 17. Uluslararası Genç Balkan Matematik Olimpiyatları yapıldı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından yürütülen olimpiyatlara 20 ülkeden 11 ile 15 yaş aralığında olan ve her biri ülkesinin en iyileri olan 121 öğrenci katıldı. Öğrenciler, sonlu matematik, geometri, sayılar teorisi, analiz ve cebir alanlarında yarıştı. Bu yıl ev sahibi olan Türkiye iki ekiple katılırken, Toros Akdenizli iki öğrenci Türkiye Matematik Milli Takımı'na seçilen 6 kişilik birinci ekipte yer alma başarısı gösterdi. Yapılan sınavlar neticesinde 9. sınıf öğrencileri olan Enes Faruk Çona ve Mehmet Ali Şimşek, Antalya’nın tarihinde bir ilki gerçekleştirip birinci olarak altın madalya aldı. Genç dahiler başarılarını Antalya’ya armağan etti.

Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi Müdürü Abdurrahman Kıymaz, bilim olimpiyatlarının zorlu bir süreç olduğunu ancak geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor olmanın bilincinin öğrenci ve öğretmenleri rahatlattığını söyledi. Öğrencilere, ailelerine ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür eden Kıymaz, bu iki madalyanın Antalya için bir ilk olduğunu ve bundan sonrası için de sorumluluklarının arttığını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.