Dolar 34,0348
%0.04
Euro 37,8887
%0.06
Altın 2.824,610
%-0.02
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aslanoğlu’ndan bayramlaşma töreninde iktidara tepki ve parti içi 'değişim' mesajı

Aslanoğlu’ndan bayramlaşma töreninde iktidara tepki ve parti içi 'değişim' mesajı

Kurban Bayramı öncesi, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda coşkulu bir bayramlaşma töreni yapıldı. Bayramlaşma programında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “AKP iktidarının israfına, iş bilmezliğine, yalanlarına ve baskılarına başkaldıracağız hep birlikte. Meselenin partide değil ülke de iktidar olduğunu unutmayacağız. Kurban bayramında bırakın kurbanlık almayı, vatandaşlarımızın evlerine bir kilo kıyma almasını bile imkansız hale getiren iktidara karşı geleceğiz. Türkiye’ye ve CHP’ye sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.06.2023 - 14:36
  • Güncelleme: 26.06.2023 - 16:20

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI-  Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partilerde bayramlaşma törenleri düzenleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı'nda da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri, belediye başkanları ilçe başkanları ve partililer bayramlaştı.

Bayramlaşma töreni davul zurna ile başladı.

“DEĞİŞİM ŞART MIDIR, EVET ŞARTTIR”

Partinin yenilenmesine ve değişimin şart olduğunu dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Partimizde değişimin önünü açmak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde kadroların yenilenmesini ve güçlenmesini sağlamak için kongreler süreci başlatılmıştır. Şimdi partili olduğunu söyleyen her CHP’linin yapması gereken, bu kongrelere hazırlanmak, önce mahalle delege seçimlerinde sandığa gitmektir. Bu seçimlere katılım ne kadar yüksek olursa parti içi demokrasiyi ve değişimi o kadar güçlü sağlamış oluruz. Bu seçimlerde her üyemizin hakkını koruyacağız. Tüm seçim sürecinin şeffaf ve tüzüğümüze uygun yürütülmesinin teminatı olacağımıza söz veriyorum. Bu seçimlerin kardeşçe geçmesi için elimden gelenin fazlasını yapmaya söz veriyorum” dedi

“TÜRKİYE’YE VE CHP’YE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir çınar olduğuna vurgu yapan Aslanoğlu, “Şimdi herkesin karar vermesi gereken şudur; Bu çınarda yeni bir filiz mi yeşerteceğiz, yoksa var olan dalları da kurutacak mıyız? Tavrıyla, emeğiyle, partililik duruşuyla, vefasıyla, yeni filizler yeşertmek isteyenlerle yol arkadaşlığı yapmaya devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde, bu partide fikirsel ve eylemsel değişimi bizler başlatacağız. Bizler değiştireceğiz. gençlerimiz değiştirecek  kadınlarımız değiştirecek AKP iktidarının israfına, iş bilmezliğine, yalanlarına ve baskılarına başkaldıracağız hep birlikte. Meselenin partide değil ülke de iktidar olduğunu unutmayacağız. Kurban bayramında bırakın kurbanlık almayı, vatandaşlarımızın evlerine bir kilo kıyma almasını bile imkansız hale getiren iktidara karşı geleceğiz. Türkiye’ye ve CHP’ye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çocukların gelecek kaygısı olmadan, Anne Babaların iş, aş korkusu yaşamadan, gençlerimizin ülkeden gitme planları yapmadan yaşayabilecekleri bir ülke için buradayız.  bayramlar sadece adlarıyla değil, ruhuyla, coşkusuyla ve neşesiyle de yaşanan günler olsun diye, buradayız. Tüm İzmirli hemşerilerimizin ve halkımızın, Kurban bayramını kutluyor, herkese sevdikleriyle geçirecekleri huzurlu bir bayram diliyorum” ifadelerini kullandı.

SOYER: KİMSE ENSEYİ KARARTMASIN

İzmir kurtuluşun ve kuruluşun şehri olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  "İzmir, işgal başladığında ilk kuruşunu sıkan Hasan Tahsin’in memleketidir. İşgalin sonunda kurtuluşun bayrağının dikildiği şehirdir. Bu 100 yıllık hikâye İzmir’le CHP’nin ortak yolculuğunun hikayesidir. Hem CHP hem de İzmir Anadolu’dan dünyaya uzanan bir uygarlık köprüsü inşa etmenin mücadelesini verirler. O nedenle kimse enseyi karartmasın. Bu uygarlık mücadelesi devam edecek. Biz İzmir olarak bunun bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

DEVRİM BARIŞ ÇELİK: BU BAYRAM BİZİM İÇİN BİR VESİLE OLSUN

Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, “CHP Genel Başkan Yardımcı olarak İzmir İl örgütümüzün karşına ilk defa çıkıyoruz. Gençlik kollarından yetişiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık bir kurum olduğu kadar Cumhuriyet Halk Partisi aynı zamanda fırsat eşitliğinin, liyakatin olduğu, en alt üyenin çocuğundan başlayarak her aşamasında görevler alabileceğiniz, o görevleri seçimle başarabileceğiniz bir süreci inşa eden bir partidir. CHP kurtuluşun ve kurtuluşun partisi olarak yeni bir seçim dönemine giriyor. Bu seçim dönemini bizim için yeniden şahlanışın ve kaptanın gemiyi limana ulaştırması içini çaba sarf ettiği bir dönemin başlangıcı olarak kabul etmek gerekiyor. Biz, kongreler ve kurultaylar sürecini bir dayanışma içinde geçireceğiz. Ama aynı zamanda partinin gelişimi ve dönüşümü için de üyemizden yöneticimize kadar herkesin katkı sunacağı bir süreç yaşanacak. 6 Haziran itibariyle MYK’mızın aldığı kongreler kararından aynı zamanda bir tüzük değişikliği de ön gördük. Bunun için bir tüzük komisyonu oluşturuldu. Ama bu komisyon sadece kendi içinde çalışan değil örgütün üyesinden yöneticisine kadar tüm kademelerinde arkadaşların görüş ve fikir beyanlarında bulunabileceği bir sistem istedik. Bunun için de gerekli bir web sitesi oluşturuldu. Sizlerin de bu bilgilendirmelere bilgi ve birikimleriniz doğrultusunda bilgiler paylaşmanızı istiyorum. Bayramlar bizim kırgınlıklarımızın ve küskünlüklerimizin ortadan kaldırıldığı mutlaka adım attığımız el uzattığımız ve onları selamladığımız bir dönem başlangıcı olur. Bizim de bu bayram arifesinde herkesin elini tek tek el sıkarak onlarla iletişim kurarak ve süreçlerimizi onlara izah ederek değerlendirilmesini istediğimiz bir dönem bu. Bu bayram bizim için bir vesile olsun. Sadece komşularımız ile değil, partili dostlarımızla kucaklaşacağımız bir dönem olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.