Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ata'nın çocukları gönülleri fethetti

Ata'nın çocukları gönülleri fethetti

Konak Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Ata’nın Çocukları adlı resim sergisine katılan bir birinden güzel 60 eser ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

  • Ege Postası
  • 08.11.2014 - 11:11
Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi, 10 Kasım Atatürk’ü anma ve Atatürk haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ata’nın Çocukları adlı resim sergisine ev sahipliği yaptı.

Konak sınırları içinde eğitim veren 19 Mayıs, Misak-ı Milli, Namık Kemal, İbni Sina ve Boğaziçi Ortaokulu öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergide 60 eser yer aldı. Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği çocuklar Ata’larını 96. ölüm yıldönümünde resimlerle andı. Anlamlı serginin açılışına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci, öğretmen ve okul idarecisi katıldı.

“ATATÜRK’Ü UNUTTURMAYACAĞIZ”
Beş okulun öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergiyi gezen ve resimleri tek tek inceleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, serginin oluşumuna katkı koyan okul idarecilerine sağladıkları dayanışmadan ötürü teşekkür etti. Sergiye katılan çocuklara da seslenen Pekdaş, “Atatürk’le sanatı buluşturmak ve sanatı Atatürk’le geliştirmek en önemli işlerden birisi. Çünkü O, Türkiye’nin sanatla yükselmesini istemişti. İyi insan olmak, çalışmak, sanatla, bilimle uğraşmak bu ülkeye demokrasinin gelmesini de sağlayacaktır. Bizim Atatürk’ü unutmamak ve ülkemizde demokrasinin kalıcı olması için çalışmak mecburiyetimiz var. Bizler geleceğimiz olan sizler için çalışıyoruz. Sizlere güveniyoruz. Bu güvene layık gençler olduğunuzu da biliyoruz” diye konuştu. 

KİTAP ARMAĞAN EDİLDİ
Açılış töreni sonunda sergiye katılan tüm çocuklara İzmirli yazarların kitapları verilirken, okul müdürlerine de günün anısına dolmakalem seti armağan edildi. Çocukların Ata’sına olan sevgisini, özlemini resimleriyle anlatma fırsatı bulduğu Ata’nın Çocukları resim sergisi 18 Kasım tarihine kadar Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açık kalacak.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.