Dolar 34,2721
%0.08
Euro 37,6037
%-0.09
Altın 2.883,610
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na: Dünkü olaya kendi adıma sevindim

Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na: Dünkü olaya kendi adıma sevindim

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Brüksel’de yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Atalay, “Kendi başbakanını, şu anda dünyada en büyük zalimlerden birisi olan, kendi vatandaşına...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 12:54
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Brüksel’de yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Atalay, “Kendi başbakanını, şu anda dünyada en büyük zalimlerden birisi olan, kendi vatandaşına zulüm eden Suriye’nin devlet başkanı ile eş tutuyor. Böyle bir ana muhalefet lideri. Çünkü onunla birlikte iş tutuyorlar. Milletvekilleri gidiyor, o diktatörle poz veriyorlar, yardımlaşıyor. Onun için dünkü olaya kendi adıma sevindim. Çünkü biz birçok şeyi anlatıyoruz, anlaşılmıyor. Böyle olaylar meydana gelsin ki ana muhalefetin bugüne kadar yaptıkları daha iyi anlaşılsın.” dedi.

Ankara AKM’deki Aksaray Günleri’ne katılan Başbakan Yardımcısı Atalay, basın mensuplarının, gündeme dair sorularını cevapladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Brüksel’de yaptığı açıklamaların tepki ile karşılandığı ve Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı’nın Kılıçdaroğlu ile olan randevusunu iptal etmesinin sorulması üzerine Atalay, “Ben nasıl yorumlayacağım arkadaşlar, zaten oradaki muhatabı gerekli tepkiyi gösterdi. Hem orada sözlü tepki gösterdi hem de daha önce kendisine verilen randevuyu iptal ettiler. Bunlar, Avrupa Parlamentosu’ndaki sosyalist yahut sol kesimdir. Yani Avrupa solunun bile tutumu, Türkiye’deki sosyal demokrat politikayı yürütüyorum diyen ana muhalefet partisinin durumu bu. Doğrusu, bugüne kadar bizim anlatmaya çalıştıklarımız pek iyi anlaşılmıyordu. Yani CHP’nin Türkiye’ye bakışı ve ana muhalefet politikası daima bu, dışarıya gidiyor, Türkiye’yi şikayet ediyor.” diye konuştu.

"BUGÜNE KADAR YAPTIKLARI DAHA İYİ ANLAŞILSIN"

Birlikte, dışarıda Türkiye’yi büyütmek için uğraşılması gerektiğini ifade eden Atalay, şu ifadeleri kullandı: “İktidarı ile muhalefetiyle. Ana muhalefet, parlamenter sistemlerde iktidar yarısıdır. Yani iktidarın yarısı kadar sorumluluğu vardır. Ama ana muhalefet liderinin ve mensuplarının işi gücü Türkiye aleyhinde oralarda konuşmak. Kendi başbakanını, şu anda dünyada en büyük zalimlerden birisi olan, kendi vatandaşına zulüm eden Suriye’nin devlet başkanı ile eş tutuyor. Böyle bir ana muhalefet lideri. Çünkü onunla birlikte iş tutuyorlar. Milletvekilleri gidiyor, o diktatörle poz veriyorlar, yardımlaşıyor. Onun için dünkü olaya kendi adıma sevindim. Çünkü biz birçok şeyi anlatıyoruz, anlaşılmıyor. Böyle olaylar meydana gelsin ki ana muhalefetin bugüne kadar yaptıkları daha iyi anlaşılsın. İsrail’e gidiyor Türkiye’yi şikayet ediyor, Avrupa’ya gidiyor Türkiye’yi şikayet ediyor.”

"YİNE DE ANA MUHALEFETİN DÜŞTÜĞÜ DURUM TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE"

Türkiye’nin gelişmesine, Türkiye’nin büyümesine bugüne kadar ana muhalefet partisinin hiçbir katkısı olmadığını savunan Atalay, “Bu görevi hakkı ile yapmak isteyen iktidarın paçasından tutup çekmekten de başka hiçbir şey yapmıyor. Ama genel anlamda Avrupa’yı düşünecek olursak da üzücü bir boyutu var. Yani Türkiye’nin ana muhalefetinin Avrupa’da, üstelik kendi platformunda düştüğü durum yine biraz da Türkiye’nin aleyhinedir. O açıdan da doğrusu biraz üzücü.” şeklinde konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.