Dolar 34,2678
%0.07
Euro 37,6220
%-0.04
Altın 2.887,180
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale'de 'Çanakkale Evi' açıldı

Çanakkale'de 'Çanakkale Evi' açıldı

Çanakkale'de bulunan tarihî bir bina, restore edilerek şehrin kültürünü yansıtan Çanakkale Evi'ne dönüştürüldü. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), kısa bir süre önce İskele Meydanı’ndaki tarihî hizmet binasından, organize...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 12:34
Çanakkale'de bulunan tarihî bir bina, restore edilerek şehrin kültürünü yansıtan Çanakkale Evi'ne dönüştürüldü. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), kısa bir süre önce İskele Meydanı’ndaki tarihî hizmet binasından, organize sanayi bölgesinde yeni yaptığı kongre ve fuar merkezi binasına taşındı. Boşalan bina, Çanakkale Evi olarak düzenlendi. İçinde Çanakkale Savaşlarını anlatan resimlerden oluşan sergi ve yine savaşlarda kullanılan malzemelerin sergilendiği bölümler bulunan Çanakkale Evi törenle açıldı.

Açılışta konuşan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Evi'ni gerekli konumda ve olması gereken binada açmanın mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Vali Güngör Azim Tuna ise bir ilin maddi ve manevi kalkınmasının paralellik arz etmesi gerektiğini ifade etti. Bunda da en önemli görevin işadamlarına düştüğünü belirten Vali Tuna, “Yatırımcılarımız ve müteşebbis insanımızın öncü rolüne ihtiyaç var. Bu olmadan, sadece bizlerin çalışmasıyla gelişmenin sağlanması mümkün değil. Çanakkale’nin geleceğinin sağlıklı biçimde planlanması için işadamlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Çanakkale Evi’nin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ardından Vali Tuna ve beraberindekiler, kurdele keserek Çanakkale Evi’ni açtı ve içini gezdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.