Dolar 34,0147
%-0.01
Euro 37,8947
%0.08
Altın 2.820,840
%-0.15
Bist-100 9.577,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupa’da en az Ruslar karanlıkta güvende

Avrupa’da en az Ruslar karanlıkta güvende

Uluslar arası araştırma şirketi Gallup’un raporuna göre, Avrupa ülkeleri arasında geceleyin sokakta yalnız yürürken en az Rusya vatandaşları kendilerini güvende hissediyor. Halkın yüzde 39’u kendilerini güvende hissettiklerini ifade ederken,...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 10:15
Uluslar arası araştırma şirketi Gallup’un raporuna göre, Avrupa ülkeleri arasında geceleyin sokakta yalnız yürürken en az Rusya vatandaşları kendilerini güvende hissediyor. Halkın yüzde 39’u kendilerini güvende hissettiklerini ifade ederken, yarısı endişeli olduklarını söyledi.
Türkiye’de yapılan çalışmaya göre ise vatandaşların yüzde 56’sı geceleyin tek başına dışarı çıkmaktan korkmuyor. Türkiye 134 ülkenin yer aldığı çalışmada 89’uncu sırada.
Rusya ise güven endeksinde sondan sekizinci sırada yer alıyor. Vatandaşların yüzde 74’ünün geceleyin sokağa çıkmaktan korktuklarını söyledikleri Venezüella ise sonuncu.
Gallup uzmanı Steve Crabtree, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “İnsanların geceleyin sokakta yürümekten endişe etmemeleri ile polis gücüne olan güven arasında sıkı bir korelasyon var. Rusya bu açıdan çok düşük not alıyor.” dedi.

Rusya’da vatandaşların yüzde 35’i polis gücüne güvendiklerini ifade ediyor.
Gallup eski Sovyet ülkeleri bölge direktörü Neli Esipova ise Rusya’da durumun geliştiğini, 2006’dan bu yana Rusya’da ilk kez bu çalışmayı yapabildiklerini, o dönemde geceleyin sokakta endişe duymadan yürüyebileceklerini ifade edenlerin oranının yüzde 27’lerde olduğunu belirtti.
İlk sırada yer alan Katar’da vatandaşların yüzde 92’si geceleyin sokağa çıkmaktan endişe etmediğini belirtirken, ikinci güvende olan ülke Gürcistan’da bu oranın yüzde 91’lere ulaşması dikkat çekici. ABD’de ise vatandaşların yüzde 74’ü geceleyin sokağa çıkmaktan korkmuyor.
Gallup, Rusya’daki çalışmasını 2000 kişi ile telefon ya da yüz yüze görüşerek gerçekleştirdi. Çalışmanın 134 ülkede en az biner kişi ile görüşerek yapıldığı belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.