Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupalı yaşlılar ilkbaharda, gençler yazın tatil yapıyor

Avrupalı yaşlılar ilkbaharda, gençler yazın tatil yapıyor

Avrupa ve İskandinav ülkelerinin yaşlı turistleri tatillerini kış ve ilkbaharda, gençler ise yazın yapıyor. Avrupalı 60 yaş üstü yaşlı kalp, şeker ve yüksek tansiyon hastası turistlerin yazın Antalya'nın sıcak ve nemli havasından rahatsız...

  • Ege Postası
  • 21.04.2013 - 16:41
Avrupa ve İskandinav ülkelerinin yaşlı turistleri tatillerini kış ve ilkbaharda, gençler ise yazın yapıyor. Avrupalı 60 yaş üstü yaşlı kalp, şeker ve yüksek tansiyon hastası turistlerin yazın Antalya'nın sıcak ve nemli havasından rahatsız olduğu için tatillerini baharda yaptığı belirtildi.

İskandinav turizm uzmanı ve turist rehberi Mehmet Reşat Akıl, Norveç, İsveç, Finlandiya ve Danimarkalı yaşlı turistlerin tatillerini ilkbaharda yaptığını söyledi. Avrupa ve İskandinav ülke turistlerinin Antalya'nın yaz sıcağı ve nemli havasından etkilendiği için tatillerini genelde 20 Mart-1 Haziran tarihleri arası yaptığını belirten Akıl, Alman, İngiliz, Belçikalı, Hollandalı ve Norveçli emekli turistlerin yaz sıcağında tatil yapmaya yanaşmadıklarını kaydetti. Akıl, "Avrupalı ve İskandinav yaşlı turistler kışın ve baharda tatil yapmayı tercih ediyor. Yazın nemli havası Avrupalı yaşlı turistleri rahatsız ediyor. Gençler ise deniz, kum ve güneş turizmi için geldiklerinden yazın gelmeyi tercih ediyor." şeklinde konuştu.

    Avrupalı turist uzmanı Halil Güleç ise yaptığı açıklamada, Antalya bölgesine gelen yaşlı Avrupalı turistlerin tatillerini ilkbaharda tercih ettiğini kaydetti.

    YAŞLI TURİSTLER DENİZDE BOĞULMUYOR, KALP KRİZİ GEÇİREREK HAYATLARINI KAYBEDİYOR

Özel Side Anadolu Hastanesi Kalp Hastalıkları Uzmanı Fatih Demircioğlu, yazın denize girmeye bağlı yaşlı turist ölümlerinin yüzde 95'inin kalp krizi geçirmesiyle olduğunu söyledi. Kalp rahatsızlığı bulunan yaşlı turistlerin yüzmelerinin riskli olacağını belirten Demircioğlu, denizde boğuldu denilen yaşlı turistlerin aslında denizde yüzerken kalp krizi geçirerek hayatlarını tespit ettiklerini kaydetti.
    
    Demircioğlu, 3 yıl içinde 20 yaşlı ve kalp hastalığı bulunan turistin denizde kalp krizi geçirmesi sonrası hayatını kaybettiğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.