Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın’da toplu arı ölümleri görülüyor

Aydın’da toplu arı ölümleri görülüyor

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği İkinci Başkanı Ziya Şahin, Aydın’da görülen toplu arı ölümlerinin zirai ilaçlardan kaynaklandığı söyledi. Aydın merkez, Köşk, Sultanhisar, Çine, Yenipazar ve Dalama bölgelerinde binlerce...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 14:20
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği İkinci Başkanı Ziya Şahin, Aydın’da görülen toplu arı ölümlerinin zirai ilaçlardan kaynaklandığı söyledi. Aydın merkez, Köşk, Sultanhisar, Çine, Yenipazar ve Dalama bölgelerinde binlerce koloni arı telef oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, bölgede inceleme başlattı. Bölgeden alınan numunelerin bir kısmı İzmir, bir kısmı da Ankara’daki laboratuvarlara gönderildi.

İkinci Başkan Şahin, yaptığı açıklamada Aydın’daki felaketin çok ciddi boyutlarda olduğunu vurgulayarak, "İlkbaharda gayet güzel ve çok verimli bir dönem bekliyorduk. Arıcının ciddi zararı var. Muğla’da toplu arı ölümleri yaşanmadı fakat Aydın’a giden çok sayıda arıcımızın arıları telef oldu. Aydın bölgesindeki toplu arı ölümleri, zirai ilaçlardan kaynaklanıyor. Bir taraftan doğallıktan bahsederken diğer taraftan ilaçlarla maalesef doğa ciddi anlamda tahrip ediliyor. Yetkilileri bu konuda göreve davet ediyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.