Dolar 34,2135
%0.09
Euro 37,8617
%-0.61
Altın 2.934,930
%1.35
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BBP İzmir İl Başkanı ve Meclis üyesinden pavyon tepkisi

BBP İzmir İl Başkanı ve Meclis üyesinden pavyon tepkisi

Karabağlar Belediyesinin Ekim ayı oturumunda, CHP’lilerin önerisiyle komisyonlara gönderilen Yeşillik caddesinin pavyonlara açılması ile alakalı maddeyle ilgili olarak BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket ve Karabağlar meclisinin tek kişilik muhalefeti BBP li meclis üyesi Cebrail Tümer yaptıkları açıklamalar ile ilgilileri uyardı.

  • Ege Postası
  • 05.10.2012 - 16:44

İZMİR-Konuyla ilgili açıklama yapan BBP İzmir İl Başkanı  Bereket  “ Meclis üyemiz Cebrail Tümer beyden almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda,  Karabağlar ilçemiz sınırları içinde bulunan Yeşillik caddesindeki  birahane konumundaki işyerlerinin,  iki işyeri sahibinin mahkemeye müracaatı ile Pavyon ruhsatı alabilmelerinin önünün açılmasıyla diğer işyerlerinin de isterlerse Pavyon ruhsatı alabilmelerine imkan sağlayan önerge Karabağlar belediye meclisinin ekim ayı toplantısında gündeme alınarak görüşülmek üzere komisyona gönderilmiş

Elbette ki demokrasiyle idare edilen devletimizde kişilerin kanundan doğan haklarını sonuna kadar kullanmaları doğaldır. Derdimiz kimin barda, kimin pavyonda ne yaptığı değildir. Derdimiz bozulan toplum düzenimizin bu tarz yerlerin çoğalarak daha da bozulmasının önüne geçmektir.  Karabağlar belediye meclisinde komisyona gönderilen bu kararın yasallaşmaması için tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu konuda bize destek olmaya çağırıyoruz. Şayet bu talep mecliste yasallaşırsa otuzun üzerindeki birahane konumundaki ya da bundan sonra bu tarz açılacak olan işyerlerini de hesaba katarsak Karabağlar ilçemiz asayiş anlamında son derce sıkıntılı bir durama düşecektir. BBP olarak bu önergenin mecliste yasalaşmamasını sağlama şansımız maalesef tek meclis üyesi ile temsil ediliyor olmamız nedeniyle mümkün değildir. AKP li meclis üyeleri ile ilgili bir yorumda bulunmaya zaten gerek görmüyorum çünkü bu güne dek CHP nin almış olduğu hiçbir karara itiraz ettiklerine şahit olmadık. En son belediye hizmet binası olarak düşünülen yerin oylamasında ortaya koydukları tavır hale hepimizin hafızasında. Bu  nedenle altını çizerek bir kez daha ifade etmek istiyorum ki bu kararın yasallaşmaması ancak Karabağlardaki vatandaşlarımızın bize verecek oldukları destekle mümkün olacaktır. Biz BBP olarak bu konuda vatandaşlarımız bilgilendirilmesi adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz    ” dedi.

Karabağlar meclisinin tek kişilik muhalefeti BBP’li Cebrail Tümer de yaptığı açıklamada  “CHP’li meclis üyelerinin önerisiyle meclise getirilen ve komisyonlara sevk edilen bu önerge, Karabağlar’ı  pavyonlarla anılan ilçe görünümüne sokacaktır.  Her  türlü fuhuş  ve illegal işlerin yapıldığı bu yerler yüzünden  akşam belli bir saatten sonra insanların eşleri ve çocukları ile sokağa çıkmaları imkansız hale gelecektir. Yakınında yöresinde oturan ilçe sakinlerinin huzuru kaçacaktır. Var olduğu her yerde pislik yuvası olan ve huzur bozucu olayların yaşanmasına vesile olan pavyonların Karabağlarda çokça olmasını isteyen bir zihniyeti kınıyorum. Bu istek Karabağları ve halkını sevmemek, saygı duymamaktır. Bu önergeyi veren meclis üyelerini ayıplıyorum ve komisyon üyelerinin böyle bir önergeyi olumlu oylarla meclise taşımamaları hususunda uyarıyorum. Eğer meclis oturumuna olumlu oylarla gönderirlerse tarihin kendilerini affetmeyeceğini bilmelerini istiyorum. Ben bu pislik yuvalarının ilçemizi mesken tutmaması için elimden gelen her türlü engellemeyi yapacağım. Bu güne kadar,  doğruların  yanında olmuş, birçok konuda yanlışa dur demiş ve yapmış olduğum ağır muhalefetler sayesinde birçok yanlışın önüne geçmiş bir meclis üyesi olarak, bundan sonra da Karabağlarda doğru yapılanın arkasında olacağım, bu konuda ve bundan sonrada yapılacak olan yanlışların sonuna kadar karşısında olmaya devam edeceğim. Karabağlarda oturan vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının ve muhtarların da bu konu ile alakalı Karabağlar Belediye Başkanlığına tepki koymalarını ve ilçelerine sahip çıkmalarını rica ediyorum. Meclis gündemine kadar geçecek sürede yoğun tepkilerin gelmesi halinde daha önce olduğu gibi,  bu konuda da  geri adım atılabileceğini düşünüyorum “ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.