Dolar 34,2737
%0.09
Euro 37,6516
%0.14
Altın 2.907,450
%-0.07
Bist-100 9.113,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDDK Yönetim Kurulu üyeleri Sivas'a geldi

BDDK Yönetim Kurulu üyeleri Sivas'a geldi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Yönetim Kurulu toplantı yapmak üzere Sivas’a geldi. Ankara ve İstanbul dışında ilk kez yönetim Kurulu Toplantısı'nı Sivas’ta yapacak olan BDDK üyeleri, toplantı öncesi Sivas Belediyesi'ni...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 13:56
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Yönetim Kurulu toplantı yapmak üzere Sivas’a geldi. Ankara ve İstanbul dışında ilk kez yönetim Kurulu Toplantısı'nı Sivas’ta yapacak olan BDDK üyeleri, toplantı öncesi Sivas Belediyesi'ni ziyaret etti.

BDDK Yönetim Kurulu Başkanı Mukim Öztekin, başkan yardımcıları Nuri Bodur, Murat Türker ve Ozan Cangürel ve Yönetim Kurulu üyeleri Mutalip Ünal, Erol Berktaş, Mustafa Akın, Servet Taşdelen, Can Akın Çağlar ve Haluk Tözüm ile birlikte Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ü ziyaret etti.

    "SİVAS'TA TOPLANMAK BÜYÜK BİR KEYİF"

    BDDK Yönetim Kurulu Başkanı Mukim Öztekin, İstanbul ve Ankara dışında ilk kez Sivas’ta toplanacak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda çok önemli bir yere sahip Sivas’ı ziyaret etmek ve benim dönemimde ilk toplantıyı İstanbul ve Ankara dışında yapmak büyük bir keyif. Bize bu fırsatı verenlere teşekkür ediyoruz. Bu bizim için ilk olacak. İnşallah bu sayede diğer illere de bir açılım fırsatı olacak.” şeklinde konuştu.

    "AMACIMIZ REEL SEKTÖRÜN SORUNLARINI DİNLEMEK"

    BDDK olarak amaçlarının özellikle reel sektörün sıkıntılarını, dertlerini yakından izlemek, dinlemek ve bunu da doğru düzenleme zeminine oturtmak olduğuna vurgu yapan Öztekin, “BDDK kurulduğundan beri Türkiye’nin ciddi bir bankacılık yapısına ulaşmasında ciddi bir emeği var. Bu emek sayesinde şu an Avrupa, dünya ciddi krizlerle uğraşırken Türkiye ekonomisi oldukça rahat durumda. Burada BDDK’nın da ciddi bir katkısı var.” ifadesini kullandı.

    "SEKTÖRLE İLETİŞİM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

    “BDDK olarak anlayışımız şu; düzenlemelerimizi mümkün olduğu kadar hem sektör hem de reel sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak yapmak ve bunu yapmak içinde iletişimi çok önemsiyoruz.” diyen BDDK Yönetim Kurulu Başkanı Öztekin, şöyle devam etti: “Sektör ve reel sektörle iletişim doğru kurulamazsa düzenlemeler sektörün hayrına olmaz. Dolayısıyla ülkemizin menfaatine olacak en doğru düzenlemeleri yapmak için iletişimin iyi ve sağlıklı olması lazım.”

    Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise “İstanbul ve Ankara dışında ilk olarak Sivas’ta toplantı yapmış olmalarından dolayı BDDK heyetine ve kıymetli başkanımıza teşekkür ediyorum. Tabi BDDK heyetinin içinde hemşerilerimiz de var. Sivas’a teşriflerinden dolayı hepinize hoşgeldiniz diyorum.” dedi.

    Ziyaretin son bölümünde temaslarda bulunmak üzere Sivas’ta bulunan Bosna-Hersek Gradacac Belediye Başkanı Edis Dervişagiç ve Belediye Meclis Başkanı Necat Secic de katıldı. Dervişagiç Gradacac şehri ile ilgili olarak BDDK üyelerine bilgi verdi.

    BDDK üyeleri ziyaretin ardından şehri gezdikten sonra saat 14.00’da Ticaret ve Sanayi Odası’nda Yönetim Kurulu toplantısını yapacak. Toplantı basına kapalı olacak.

    Daha sonra ise saat 16.00'da yine Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla 'Bankacılık ve Finans Sektörü Genel Değerlendirme' toplantısı düzenlenecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.