Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP İzmir'den Paris protestosu

BDP İzmir'den Paris protestosu

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) İzmir İl Başkanlığı üyeleri, Paris'te, terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Kürdistan Ulusal Kongresi Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesine tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 10.01.2013 - 17:42

İZMİR Dışına siyah bir bez asılan BDP İzmir İl Başkanlığı binası önünde yapılan açıklamaya, partinin il yöneticileri ile üyeler katıldı. Kürtçe ve Türkçe slogan atıp, 'Paris şehitleri ölümsüzdür' pankartı taşıyan üyeler adına yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Paris'te Kürt kadınları katledilmiştir. Yeni bir sürece giriyoruz. Barış umutlarının yeşerdiği bir süreç. Bu öyle sıradan bir gelişme değildir. Bu şunu gösteriyor: 12 Eylül'den de beter bir sürece mi giriyoru? Hükümetin proje adını verdiği şey, Paris'te yapılan bu vahşice katliam mıdı? AKP'nin entegre dedikleri şey bu olsa gerek. Askeri, siyasi operasyonlar devam edecekse, bunun adına nasıl müzakere diyeceği? Bundan kesinlikle vazgeçilmesi, bu tehlikeli yoldan bir an önce dönülmesi gerekir, diyoruz. Bu katliamı şiddetle ve nefretle kınıyoruz." 
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.