Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yargıtay'ın kararı CHP'yi karıştırdı

Yargıtay'ın kararı CHP'yi karıştırdı

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, içinde ölenlerin de olduğu sanıklara ceza yağdırdı. Hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası verilen Gürsel Erol, CHP'nin son dönemde yıldızı parlayan isimlerinden biri olarak dikkati çekiyordu. Erol, son CHP kongresinde de listelerin hazırlanmasında aktif rol alarak ön plana çıkan isimlerden biri olmuştu...

  • Ege Postası
  • 09.01.2013 - 10:23

ANKARA- Yargıtay 5. Ceza Dairesi, avukatların tüm itirazlarına rağmen, içinde ölen üç kişinin de olduğu sanıklara ceza yağdırdı. CHP'li Gürsel Erol'un da mahkum edildiği karara, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda görüşülmesi için itiraz edildi. Son kararı toplanmaya gerek görüldüğü taktirde Ceza Genel Kurulu'nun vereceği öğrenildi.

 

''KİMLİK BİLGİLERİ BİLE YANLIŞ YAZILDI''

 

Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanlığı, aralarında Tunceli Belediyesi eski Başkanı Hasan Korkmaz ile CHP Elazığ eski İl Başkanı Gürsel Erol'un da olduğu 15 kişiye "ihaleye fesat karıştırdıkları'' iddiasıyla ceza verdi. Yargıtay'ın ocak ayının ilk günlerinde verdiği karara itiraz eden sanık avukatları, dosyayı Ceza Genel Kurulu'na taşıdı. Avukatlar, dokuz sayfalık itiraz dilekçesinde "Deliller hukuka aykırı toplandı. Fezlekeler ve tutanaklar arasında vahim çelişkiler var. Dosyada yer alan kişilerin kimlik bilgileri bile doğru yazılmamış" ifadesini kullandı.

 

''HAYATINI KAYBEDEN ÜÇ KİŞİYE DE CEZA VERİLDİ''

 

Hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verilen Gürsel Erol'un avukatlarının hazırladığı itiraz dilekçesinde, ceza verilen üç kişinin öldüğüne dikkat çekildi. Ahmet Çelik, Hüseyin Çelik ve Seyfi Kılıç'ın yargılama sürecinde hayatlarını kaybettiklerini ancak buna rağmen ceza aldıklarını vurgulayan avukatlar, "Bu bile dosyanın yeterince incelenmediğinin göstergesidir'' dedi.

 

Tunceli'de yapılacak olan bir hastanenin ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan davada verilen ifadelerin "cezaya yer bırakmayacak denli açık olduğu''nu belirten avukatlar, şu örneği verdi:

 

"GÜRSEL EROL BENİ ARAMADI, TEKLİFTE BULUNMADI''

 

"İhaleye katılan ve karşı tarafta yer alan tanık Cezayir Aydın, müvekkilimiz Gürsel Erol'un ihaleye katılmaması için kendisini aramadığını, fiyat kırma teklifinde bulunmadığını ve böyle bir şeyin olamayacağını polis ifadesinde beyan etmiştir. İhaleye giren Cezayir Aydın, müvekkilimiz Erol'un Tunceli'de iş almadığını da ifade etmiştir. Buna rağmen, sanık Erol fesatla suçlanmaktadır. Fesat suçunun oluşmadığı savcılığın bilirkişi raporlarında açıkça görülmektedir. Davanın taraflarından olan Hazine'nin avukatları, bilirkişi raporunun ardından davadan çekilmiştir. Buna rağmen, müvekkilimiz ceza almıştır."

 

KAMU İHALE KURULU İNCELEDİ

 

Avukatlar, tanık olarak dinlenen Cezayir Aydın'ın ihaleyi aldığını da belirterek, "Kamu İhale Kurulu (KİK) gerekli incelemeyi yaptı ve ihale hakkında karar alındı. İhale tanık Cezayir Aydın'a verildi" notunu da dilekçede belirtti.

 

''YARGITAY KARARI HUKUKA AYKIRI''

 

Sanık Gürsel Erol'un avukatları Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda görüşülmesi için verdikleri dilekçede, ceza kararı alan 5. Daire'nin "eşitlik ve adil yargılama ilkesine aykırı harEket ettiği''ni de belirtti. İhaleye fesat karıştırılması için toplanıldığı iddia edilen Tunceli'deki OPET bayisinde müvekkillerinin olduğuna dair herhangi bir tespitin yapılmadığını belirten avukatlar, polisin tutanaklarının maddi delil olarak kullanılamayacağını belirtti.

 

''TAHMİN ÜZERİNE FEZLEKE''

 

Avukatlar, dilekçelerinde "Polis, OPET'in üst katında bulunan bir odada tahmini on ile on beş kişinin bulunduğunu yazmış ve sözde bir tutanak tutmuştur. Ortada bir teknik takip dahi yoktur" ifadesini de kullandı. Delil olarak ortaya konan tutanakların "güvenilir olmadığı"nı belirten avukatlar, bazı örnekler de verdi.

 

ÇELİŞKİLER SIRALANDI

 

Sanıklardan H.K'nın arkadaşı H.A.G ile OPET'e gitmesine rağmen ceza almadığını, aynı yerde olan H.A.G'ye ise ceza verildiğini belirten avukatlar, bir çelişkiyi daha ortaya koydu. Gürsel Erol'un avukatları, G.A adlı kişinin OPET'te olmamasına rağmen, sanki oradaymış gibi değerlendirildiğini ve ceza aldığını belirtti. Avukatlar, "G.A adlı kişi polis fezlekesinde sanki oradaymış gibi gösterildi. G.A orada olmadığını kanıtlamasına rağmen ceza aldı" dedi.

 

İsnat edilen suçun işlendiğine dair tek bir somut delilin bile bulunmadığını belirten Gürsel Erol'un avukatları, "Delil toplama aşamaları tamamen hukuka aykırı yapılmış, fezlekeler özensizce hazırlanmıştır" ifadesini kullandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran avukatlar, dosyanın Ceza Genel Kurulu'nda yeniden ele alınmasını talep etti.

 

''YANLIŞTAN DÖNÜLECEĞİNE İNANIYORUM''

 

Öte yandan, Yargıtay'ın kararını değerlendiren Gürsel Erol "Avukatlarımız gerekli başvuruları yaptılar. Yanlıştan dönüleceğine inanıyorum" dedi.

 

GÜRSEL EROL: CHP'NİN PARLAYAN YILDIZI

 

Gürsel Erol ismi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasının ardından öne çıkmıştı. İl, ilçe ve genel merkez kongrelerinde aldığı rollerle tanınan Gürsel Erol, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla biliniyordu. Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarından Diyap Ağa'nın torunu olan Gürsel Erol, bir dönem CHP Elazığ İl Başkanlığı görevini de yürütmüştü. Erol'un ceza aldığını duyan yakın çevresi ise şoka uğradı. Yakınlarının "Bahsedilen paranın belki on katını Tunceli için harcadı. Babasının adına yaptırdığı okul bile bahsedilen paranın çok üstünde..." yorumunu yaptığı öğrenildi. (Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.