Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Davutoğlu Şehit Diplamatlar Anıtı'nda törene katıldı

Davutoğlu Şehit Diplamatlar Anıtı'nda törene katıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karşıyaka Belediyesi tarafından 2008'de yaptırılan Şehit Diplomatlar Anıtı'nda düzenlenen anma törenine katıldı.

  • Ege Postası
  • 08.01.2013 - 10:14
İZMİR -Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karşıyaka Belediyesi tarafından 2008'de yaptırılan Şehit Diplomatlar Anıtı'nda düzenlenen anma törenine katıldı. Törende Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, İzmir Valisi Vahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, büyükelçiler ve çok sayında davetli de yer aldı. Törende konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, tarihe iz bırakan büyük milletlerin yapması gereken iki şey olduğunu belirterek, "Birincisi dünyanın her yerine serpiştirilen şehit ve şehitlikler. O milletin bütün o coğrafyalarda nasıl bir mücadele verdiğinin göstergesi olarak kalırlar. Hangi ülkede olursa olsun Myanmar gibi orada bir şehit varsa o şehidimizin mübarek mekanını bulmak ve oraya al bayrağımızı çekip mukaddes kitabımızı götürmek görevimizdir. İkincisi, büyük milletler büyük acılar yaşarlar ama hiçbir zaman kin tutmazlar. Hiçbir zaman acılar üzerinde örf ve yanlış algı oluşturarak başka milletleri ebedi düşman olarak görmezler" dedi.

Diplomatların başlarının hiçbir zaman öne eğilmeyeceğini vurgulayan Bakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu sene iki şehitlikte bulundum. Eylül ayında Kanada'ya gittiğimde 27 Ağustos 1982 yılında şehit edilen albayımız, askeri ateşimiz Atilla Altıkat'ın şehit edildiği kavşakta Kanada da anıt açtık. Oraya da şehidimizin eşleri ve çocukları ile gittik. Orada şehidimizin eşi hamınefendinin gösterdiği metamet ve şehit edildiği yerde vakur bir şekilde durması zorluklar karşısında ne kadar dik durduklarının bir göstergesidir. Bizi tarihteki birtakım hesaplaşmalar yüzünden düşman addedenler olabilir. Suikastlarla ve insanı dışı saldırılarla bizi şehit edenler olabilir. Ama hiçbir zaman başımız öne eğilmez. Ne Yemen'de ne Çanakkale'de ne Myanmar'da ne başka bir yerde, 1973'te 40 şehit edilen diplomatlarımızın olduğu yerde başımız öne eğilmedi. Hiçbir güç bunu yapamayacak. Diplomatlarımız nerede ve hangi şekilde görev yaparlarsa yapsınlar başları öne eğilmeyecekler ve hiçbir şeyden taviz vermeyecekler."

İzmir Valisi Cahit Kıraç da tarihin büyük milletlerde önemli bir hatıra defteri olduğunu söyledi. Kıraç, "Büyük ülkeler milletler tarihlerine bakar, oradan aldıkları derslerle gelecekteki bilinçli insan yapısını oluşturmak için ilham alırlar. Bizim şanlı bir tarihimiz var. Bu vatanı toprak yapmak için çok sayıda şehit verdik. Diplomasi şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz. Karşıyaka Belediyesi'ne milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Millet olarak bu topraklar var olmaya devam edeceğiz. Arkamızda donanımlı gençler var" dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise yapılan anıtın görevi başında şehit düşen diplomatlara olan şükran borcunun bir nişanesi olduğunu söyledi.

Tören sonrasında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na geçen Bakan Davutoğlu, Gençlik Kolları yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Lösemi Hastası AK Parti Karşıyaka Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Aysel Solmaz'ı hastanede ziyaret eden Bakan Davutoğlu, hastane çıkışında 7 aylık bebek Kuzey Usta'yı kucağına alarak sevdi.

Davutoğlu temaz ve ziyaretlerinin ardından programını tamamlayarak İzmir'den ayrıldı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.