Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.921,680
%-0.4
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP'li Zenderlioğlu: Silahın olup olmaması çok önemli değil, argümanlar değişti

BDP'li Zenderlioğlu: Silahın olup olmaması çok önemli değil, argümanlar değişti

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Kandil’den yapılan açıklama ile ilgili, "Ortadoğu’da herkesin silahlandığı bir dönemde o dağda silahsız yaşamak abesle iştigal olur. Silahın olup olmaması çok önemli değil. Argümanlar...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 17:28
BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Kandil’den yapılan açıklama ile ilgili, "Ortadoğu’da herkesin silahlandığı bir dönemde o dağda silahsız yaşamak abesle iştigal olur. Silahın olup olmaması çok önemli değil. Argümanlar değişmiştir." dedi.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Meclis’e gazetecilere Kandil’den yapılan açıklamayı değerlendirdi. Zenderlioğlu, "Sayın Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki mesajı yerini bulmuştur. Bu mesajın ruhuna uygun şekilde verilen sözler yerine getirilecektir." diye konuştu. Bir anda geri çekilmenin zor olacağını dile getiren Zenderlioğlu, "Herkes o coğrafyanın ne kadar haşin olduğunu biliyor. Çekilme süreci biraz uzayabilir. Bir günde, iki günde çıkılacak bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Örgütün silahını neden bırakmadığı ile ilgili bir soru üzerine Zenderlioğlu, "Ortadoğu’da herkesin silahlandığı bir dönemde o dağda silahsız yaşamak abesle iştigaldir. Bunu söylemek saflık olur. Silahın olup olmadığı çok önemli değil. Argümanlar değişmiştir. Kürt mücadelesi devam edecektir. Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından bu mücadele sürecektir. İlla silahla olacak diye bir kural yok. Bu mücadele siyasal bir mücadeleye dönüştü. Siyaset kılıçtan keskin, savaştan etkindir. Bunun bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.