Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkeş: Dış politikamızda yaşanacakları tahmin etmek zor değil

Türkeş: Dış politikamızda yaşanacakları tahmin etmek zor değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti hükümetince terörist örgüt ve onun elebaşısının siyasi muhatap alınarak Yüce Türk Devleti karşısında eşit statüye getirildiğini savundu. Türkeş, "Meşrulaştırılma karşısında...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 15:59
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti hükümetince terörist örgüt ve onun elebaşısının siyasi muhatap alınarak Yüce Türk Devleti karşısında eşit statüye getirildiğini savundu. Türkeş, "Meşrulaştırılma karşısında dış politika gündemimizde daha ne gelişmeler yaşanacağını tahmin etmek zor değildir." dedi.

MHP’li Türkeş, yaptığı yazılı açıklama ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Türkiye ile ilgili Diyalog Raporu’nda terörist yerine ‘aktivist’ ifadesinin kullanılmasını değerlendirdi. Türkeş, "AKPM Genel Kurulu, 23 Nisan 2013 günü yapılan oturumda, Raportör Josette Durrieu (Fransa) tarafından hazırlanan Türkiye Denetim Sonrası Diyalog Süreci raporunu ele almıştır. AKPM Genel Kurulu tarafından oylanan raporda, TBMM’nde Yüce Türk Milleti’ni temsil eden BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün verdiği önergeyle, Türk halkı ifadesi Türkiye’nin kurumları ve vatandaşları olarak değiştirilmiş, terörle mücadele yerine Türk devletiyle PKK arasındaki mücadele ifadesine yer verilmiş ve PKK’lılar için aktivist nitelemesi eklenmiştir. Raporda PKK, Türk devleti karşısında eşit bir konumda değerlendirilmiştir." diye konuştu.

"AKPM’nin daha önce almış olduğu kararlarla bariz çelişkiler ihtiva eden bu talihsiz kararın içerisinde yer alan bu ifadeleri nefretle kınıyor ve reddediyoruz." ifadelerini kullanan Türkeş, Türk dış politikasında yıllarca emek verilerek, nakış nakış işlenilerek elde edilen kazanımların AK Parti Hükümeti’nin izlemekte olduğu basiretsiz politikalar neticesinde artık kaybedilmeye başladığını iddia etti. AKPM’nin bu kararının Türkiye’nin kaybettikleri ve kaybedecekleri arasında bir ilk olmadığını, bu gidişle son da olmayacağını öne sürdü.

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

AK Parti hükümetince terörist örgüt ve onun elebaşısının siyasi muhatap alınıp Yüce Türk Devleti karşısında eşit statüye getirildiğini ileri süren Türkeş, şu ifadeleri kullandı: "Meşrulaştırılması karşısında dış politika gündemimizde daha ne gelişmeler yaşanacağını tahmin etmek zor değildir. AKP Hükümeti’nin Sayın Dışişleri Bakanı, bu Raporun PKK’nın terörist organizasyon olarak değerlendirilme kapsamından çıkması anlamına gelmediğini ve PKK’nın terör listesinde olup olmayacağını etkileyecek bir rapor olmadığını iddia etmişler. Kendi içerisinde bariz çelişkilerle dolu bu açıklamanın izahı başka şekilde yapılamaz: ‘Kaplan görünümlü Devekuşu politikası’”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.