Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP'li vekiller yarın açlık grevine başlayacak

BDP'li vekiller yarın açlık grevine başlayacak

BDP'li 8 vekil yarın açlık grevine başlıyor. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır'da yarın bir basın toplantısı yapacak. Açlık grevinin yanı sıra yeni bir eylem planı da devreye sokulacak.

  • Ege Postası
  • 09.11.2012 - 13:35

BDP il ve ilçe örgütleri, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili yarından itibaren çeşitli eylemler gerçekleştirecek.

 

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın imzasıyla yapılan açıklamada, cezaevlerindeki açlık grevlerinde 58'inci güne girildiği anımsatılarak, greve katılanların taleplerinin BDP tarafından sahiplenildiği belirtildi.

 

Hükümetin konuya ilişkin yaklaşımının çözüme katkı sağlamayacağı öne sürülen açıklamada, grevlerin sonlandırılması için taleplerin yerine getirilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Açıklamada, BDP il ve ilçe teşkilatlarınca çeşitli illerde miting ve yürüyüşle ışık kapatma eylemi düzenleneceği kaydedildi.

 

Kışanak: "Konuşulacak isim Öcalan"

 

CNN TÜRK'e konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, "Taleplerimizle ilgili somut yaklaşımla karşılaşmadık. Özellikle 120 kişinin durumu çok kritik, sağlıklarını ya da yaşamlarını yitirme durumu ile karşı karşıyayız" dedi.

 

Ana dilde savunma ile ilgili düzenlemenin bir an önce yasalaşması istediklerini belirten Kışanak, "İkinci somut adım ise Öcalan-avukat görüşmesi. Çözüm için konuşulacak isim Öcalan" ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.