Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünlü işadamı Hüseyin Özer'den İzmirliler'e para kazanma tüyoları

Ünlü işadamı Hüseyin Özer'den İzmirliler'e para kazanma tüyoları

İngiltere’de Türk Mutfağına yeni bir vizyon vererek, büyük başarılar elde eden Hüseyin Özer, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin organizasyonunda İzmir’de girişimcilerle buluştu. Özer’in en çok üzerinde durduğu tavsiyesi ise bir girişimcinin önce kendine karşı dürüst olmasıydı.

  • Ege Postası
  • 08.11.2012 - 14:05
İZMİR- İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunları, öğrencileri ve Embryonix Birimi’nin bünyesinde projeleri süren girişimcilerin katıldığı özel oturumu İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Özkan yürüttü. İlk soru milyon dolarların nasıl kazanıldığı oldu. Sofra ve Özer Restoranlarının Kurucusu, Şef Hüseyin Özer ise hiçbir zaman parayı önüne hedef ya da bir kıstas olarak koymadığına dikkat çekerek, “Kriz zamanlarında piyasa daralmıştı. İnsanların yemek yemesi lazım ama küçük bir bütçeleri vardı. Ben de bu duruma uygun menülerle Türk kafelerini açtım. Hatta bir şubemde fiyatlandırma yapmadım. Müşteri menünün bedelini kendi belirliyordu. Sadece duruma uygun çözümlerle ilerledim. Öncelikli hedefim para olmadı hiçbir zaman.” dedi.

Hüseyin Özer, geçmişinden örnekler vererek, çiçeği burnunda girişimcilere, kazandıkları paralar ile öncelikle kendilerine yatırım yapmalarını, gelişimlerine ciddi bütçeler ayırmalarını önerdi. “Girişimcilik Dehası” olarak adlandırılan ve dünyanın sayılı bütçelerinden birini yöneten Hüseyin Özer, İEÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ülken ve diğer üyeler ile birlikte Can Ortabaş ve ortaklarının girişimi olan Urla Şarapçılık A.Ş.’yi ziyaret etti. İngiltere’deki restoran ve kafelerinde sadece Türk şarabı ikram ettiğini söyleyen Hüseyin Özer, yeni gelişen bir markayı tanımaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Tesisteki yeni teknoloji yapı incelendi, Can Ortabaş’ın anlatımıyla tadım etkinliği gerçekleştirildi. Ardından İEÜ Mezunlar Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ülken, Can Ortabaş’a teşekkür belgesini sunarak, İzmir’de girişimciliğin yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. 


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.