Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP'liler E.A. için adliyeye kadar yürüdü

BDP'liler E.A. için adliyeye kadar yürüdü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Bingöl'de E.A (16) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla suçlanan kişilerin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.        BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak...

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 19:36
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Bingöl'de E.A (16) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla suçlanan kişilerin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.

        BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in de aralarında bulunduğu bir grup BDP'li, il binası önünde toplanarak Bingöl Adliye Sarayı önüne kadar yürüdü. Adliye Sarayı önünde E.A. davası için verilen kararı protesto etmek için 5 dakika oturma eylemi yapan grup, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın basın açıklaması yapmasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

        Oyun oynaması ve okula gitmesi gereken E.A.'nın elinde silah bulunan kişilerce büyük bir hakarete maruz bırakıldığını ifade eden Kışanak, "Bu bir tehditle tecavüzdür." dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yapmış olduğu açıklamaları eleştiren Kışanak, "Neymiş efendim, davaya müdahil olacakmış. Sizin N.Ç. davasında ne kadar müdahil olduğunuzu gördük, buna izin vermeyeceğiz. Şurada adalet sarayı yazıyor. Adalet tecavüzcüleri koruyarak temin edilemez. Elinde silah bulunan, devletin gücünü temsil eden, insanların karşısında korktuğu, sustuğu böylesine militarist bir gücün işlediği tecavüz davasında tahliye kararı verenler utansınlar. Bu ülkede insanlar en doğal haklarını savunmak için bile korkuyorlar, çekiniyorlar ve kolay kolay mahkemeye başvurmuyorlar. Eğer 14 yaşında bir kız çocuğu şuraya gelmişse bana hakaret edildi, bana tecavüz yapıldı dediyse, ismini verdiyse siz hangi delil arıyorsunuz da utanmıyor musunu? Bundan daha büyük bir delil olabilir m? Bundan daha büyük bir ispat olabilir mi'" ifadelerini kullandı.

Mahkeme tarafından verilen tedbir kararlarını eleştiren Gültan Kışanak, "Neymiş efendim, bazı tedbir kararlar almışlar. Bu kişiler o aileye bilmem kaç metre yaklaşmayacakmış. Bu aileyi evine mi hapsedeceksini? Adaletiniz bu m? Derhal, hemen şimdi, bu gece tutuklama kararı çıkartın." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.