Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP'ye göre tüm olayların en önemli aktörü korucular

BDP'ye göre tüm olayların en önemli aktörü korucular

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisleri, koruculuk sisteminin kaldırılmasını istedi. Hak ihlallerinin, faili meçhul cinayetlerin, kadınlara yönelik tecavüzlerin en önemli aktörleri olduğu iddia edildi. Konuya ilişkin yazılı bir...

  • Ege Postası
  • 07.07.2013 - 12:31
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisleri, koruculuk sisteminin kaldırılmasını istedi. Hak ihlallerinin, faili meçhul cinayetlerin, kadınlara yönelik tecavüzlerin en önemli aktörleri olduğu iddia edildi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan BDP Kadın Meclisleri, Kürt coğrafyasının 1985 yılından beri ciddi bir sorun olan koruculuk sorunuyla boğuştuğunu savundu. "Şu anda sayıları 80 bini bulan bu silahlı insanlar, sivil yaşamın militarize edilmesine neden olmakta ve yaptıkları uygulamalar ile ahlaksal yozlaşmanın sınırlarını zorlamaktadır." denilen açıklamada, koruculuk sistemi olmasıydı, ne doğada ne de toplumsal yaşamda bu kadar tahribat yaşanmayabileceği ileri sürüldü.

Korucuların suç işlemediği bir tek günün bile olmadığının ileri sürüldüğü açıklamada, "Bölgede JİTEM benzeri bir örgütlenme olan silahlı 80 bin kişi için, son derece keyfi uygulamalar ile başta Bilge Köyü katliamı olmak üzere birçok katliamın yanında, cinayet, yaralama, kadın ve kız çocuklarının kaçırılıp tecavüz edilmesi, insanları zorla yerlerinden sürüp topraklarına el konulması, silah kaçakçılığı, köy ve orman yakmaları, kan davaları ve toplumsal hayatı sekteye uğratan gayri insanı uygulamalar artık gündelik bir hal almıştır. Korucuların varlığı özellikle kadınlar için yaşamı cehenneme çevirmektedir. Korucular ellerinde devlet silahı ile çocuk yaştaki kadınları kaçırıp, tecavüz yoluyla evliliğe zorlamanın yanısıra toplu tecavüz vahşeti ile kadınların kabusu olmaktadır. Korucular Kürt coğrafyasında başta kadınların yaşamı olmak üzere, toplumsal barış ve demokratik çözümün önündeki en büyük engellerden biridir. Koruculuk sistemi lağvedilmeden, 80 bin silah toplanmadan, toplumsal barış ve huzur sağlanamaz. BDP Kadın Meclisleri olarak, yeni korucu alımlarının derhal durdurulmasını, mevcut koruculuk sisteminin bir an önce kaldırılmasını ve çeşitli suçlara karışan korucuların yargılanıp cezalandırılmasını istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.