Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SP'liler Mısır'daki darbeyi Abdülhamit'in türbesi önünde protesto etti

SP'liler Mısır'daki darbeyi Abdülhamit'in türbesi önünde protesto etti

Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine karşı yapılan darbeyle ilgili, "Musa'nın torunu Mursi, Firavun'un torunu Sisi'yi dize getirecek." dedi.        SP'li...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 20:25
Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine karşı yapılan darbeyle ilgili, "Musa'nın torunu Mursi, Firavun'un torunu Sisi'yi dize getirecek." dedi.

        SP'li bir grup, Mısır'da ordu tarafından yapılan askeri darbeyi protesto etmek ve devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek için Beyazıt Camii önünde toplandı. Grup daha sonra ellerindeki Mısır ve parti bayraklarıyla Sultan 2. Abdülhamit'in türbesine doğru yürüyüşe geçti. Grup, 'Diren Mursi ümmet seninle', 'Müslüman kardeşler omuz omuza' ve 'Müslüman uyuma kardeşine sahip çık' şeklinde sloganlar atarak türbe önüne geldi. Burada grup adına basın açıklamasında bulunan İl Başkanı Selman Esmerer, Mursi'ye destek, zalimleri protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

        Esmerer, "Burada toplanmamızın amaçlarından bir tanesi Osmanlı son halifelerinden Sultan Abdülhamit Han önünde onun torunları olarak, zalimleri protesto etmek Mursi'ye, İhvan'a destek vermek için buradayız. Mısır Hak ile batılın mücadelesine yüzyıllarca tanık olmuştur. Firavunlar gelmiş, Musa Aleyhisselam gelmiş ve Firavun'u dize getirmiş. İnşallah Musa'nın torunu Mursi de Firavun'un torunu Sisi'yi dize getirecek." diye konuştu.

        Açıklamasında batı dünyasına da yüklenen Esmerer, "Çifte standartlı bir Batı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği (AB) var. Hani seçim, hani insan haklar? İslam ümmetinin artık uyandığını bilin. İstediğiniz gibi sömüremeyeceksiniz, ezemeyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

        Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atmaya devam eden Saadet Partililer sessizce dağıldı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.