Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Şahin: Mısır’da üç maymunu oynayan AP dünyaya ibret tablosudur

Bakan Şahin: Mısır’da üç maymunu oynayan AP dünyaya ibret tablosudur

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Samsun Valiliği ziyaretinde Mısır’daki askerî darbeyle ilgili soruları da cevapladı. Dünyadaki çifte standartı bu darbeyle çok net gördüklerini belirten Şahin, “Darbe bile diyemeyen bir dünyayla...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 13:54
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Samsun Valiliği ziyaretinde Mısır’daki askerî darbeyle ilgili soruları da cevapladı. Dünyadaki çifte standartı bu darbeyle çok net gördüklerini belirten Şahin, “Darbe bile diyemeyen bir dünyayla karşı karşıyayız. Avrupa Parlamentosu (AP)’nun, özellikle son yaşadığımız Gezi olaylarını büyütüp Türkiye’yi kınama kararı çıkarma cüretine rağmen Mısır için üç maymunu oynaması da hakikaten bir ibret tablosudur. O yüzden ülkemizde demokratikleşme, özgürleşme, ekonomik kalkınma ve iç bütünlüğümüzü sağlamamız gerekmektedir. Güçlü, kalkınmış, müreffeh, çağdaş seviyeye ulaşmış bir Türkiye’nin hem bölge hem de dünya barışı adına ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.” dedi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Samsun’a gelen Bakan Şahin, Vali Hüseyin Aksoy’dan engelliler ve kadın sağlığı üzerine yürütülen projelerle ilgili bilgi aldı. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, “İnsanın içini acıtan bir durum yaşanıyor. Mısır, herhangi bir ülke değil. Çok önemli bir ülke. Bir medeniyet, tarih ülkesi. Arap Birliği’nin ve Müslüman dünyasının odak noktalarından birisi. Dünyadaki çifte standartı, Mısır üzerinden çok net bir şekilde gördük. Darbe Avrupa Birliği (AB) normlarına, AB Kopenhag Kriterleri’ne, Maastricht Kriterleri’ne, Birleşmiş Milletler’in koyduğu bütün kriterlere uymamaktadır. Sandıkla gelen iktidarın bir yılı dolar dolmaz darbeyle uzaklaştırılması, halkın egemenliği noktasında koyulan bütün ölçüleri altüst eden bir durumdur.” değerlendirmesinde bulundu.

'ÇOCUK ÜZERİNDEN BİRBİRİNE ACI ÇEKTİRMEYİ KABUL ETMİYORUZ'

Boşanmış eşlerin çocuklarını görmede yaşadıkları sıkıntıların çözümüne yönelik olarak Adalet Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerine de değinen Bakan Fatma Şahin, şunları kaydetti: “Bu konuda toplumda çok bilgi kirliliği var. Daha önce boşanmış babalarla da biraraya gelmiştik. Burada Adalet Bakanlığı’nın Türk Ceza Kanunu ve Medeni Kanun uygulamalarından nafaka sistemi, diğeri icra sisteminden kaynaklı birtakım sorunlar yaşanıyor. Bunun için Adalet Bakanlığı’nda, hukukçu müsteşar yardımcımızın da içinde olduğu bir komisyonda çalışma başlattık. Sayın bakanımızla da görüştük. Hakikaten mağduriyetler var. Çocuğun üzerinden birbirine acı çektirmeye çalışan, evlilik bittikten sonra bu işin en az zararla yönetilmesi ve çocuğun en yüksek menfaatini koruma yerine onu kullanarak birbirine acı çektirmeye giden örnekler görüyoruz. Bu kabul edilemez. Dolayısıyla burada kadın mağdur ediliyorsa da biz kadına karşı çocuğu ve aileyi korumak durumundayız. Boşanmış babaların haklı talebi doğrultusunda onlarla beraber Adalet Bakanlığı ile çalışıyoruz. Aslolan, çocuğu bu süreçten en az zararla çıkarmaktır.”

'BOŞANAN KADINLAR EMPATİ YAPARSA KANUNA GEREK KALMAZ'

Eşlerinden boşanan kadınlara seslenen Bakan Şahin, “Yaptığınız ve yapmadığınız her şeye, çocuğunuz üzerindeki etkisine bakarak karar verin. O çocuk sadece anne veya babanın değil, ülkemizin geleceği. Bu bakımdan iki bakanlık olarak, yapılması gerekenleri yapıyoruz. Muhtemelen ekim ayı içinde yargı paketinde bu düzenlemeler yapılacak. İnsan kendini tanırsa, çocuğunun dünyasına empati yaparsa aslında hiçbir kanuna gerek yok. Büyük umutlarla kurulan yuvaların, ailelerin devam etmesi en büyük temennimiz. Bitmek zorundaysa, başka çare yoksa en az zararla yönetmek de bizim görevimiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.