Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yardımcısı Arınç: Muhalefetin çabasına rağmen Meclis çalışıyor

Başbakan Yardımcısı Arınç: Muhalefetin çabasına rağmen Meclis çalışıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefetin çabalarına rağmen Meclis’i gece gündüz çalıştırmakta kararlı olduklarını söyledi. Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 13:03
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, muhalefetin çabalarına rağmen Meclis’i gece gündüz çalıştırmakta kararlı olduklarını söyledi. Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak Büyükkumla Barajı temel atma törenine katıldı. İskele Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Arınç, muhalefetin tavrını eleştirdi.

AK Parti grubu ve hükümet olarak Meclis’te sabahlara kadar süren çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başbakan Yardımcısı Arınç, “Büyük bir heyecanla ülkemiz için doğru bildiğimizi yapmaya çalışıyoruz ama akşam gördüğüm şudur: CHP'den 22, MHP'den 12 ve BDP'den sadece bir kişi, işi uzatmak için ellerinden geleni yapıyor. Hükümete adım attırmamak, sadece sınır bozmak, Meclis’i çalışamaz hale getirmek için engelliyorlar. Buna rağmen Meclis çalışıyor. Ben böyle bir hükümetin üyesiyim, iftihar ediyorum, siz de iftihar edin.” dedi.

Bursa'ya toplam 7 milyar liralık yatırım yapıldığını vurgulayan Arınç, “Hükümetlerimiz döneminde Bursa, en çok yatırım alan illerin başında geliyor. Yüksek hızlı tren ve otoyollar bunların dışında. Devam ediyoruz ve arttıracağız. Bursa'yı, Osmanlı Devletinin başkenti olmuş, doğası ve tarımdaki zenginlikleriyle Türkiye'nin en büyük illerinden birisi. Gemlik ile İstanbul arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağı, çok güzel hizmet veriyor. Şehit, dul ve yetimler, ihtiyaç sahipleri İstanbul götürülüp getirilsin, bu işin sadakasıdır.” diye konuştu.

Büyükkumla Barajı'nın, körfezin su ihtiyacını büyük oranda karşılayacağına dikkat çeken Bülent Arınç, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu ihtiyacımızı karşılayan hükümetimize teşekkür borcumuz var. Gemlikliler, yeni bir Gemlik inşa etmeye çalışıyoruz. Yakın zamanda yeni Gemlik'i inşa etmek için atacağımız adımları revize edeceğiz ve başlatacağız. Büyükkumla Barajı'nın temelini atıyoruz şimdi. Bundan önce Yenişehir’deki Boğazköy Barajı’nın temelini attık, tamamlanmak üzere. Müteahhidimiz şunu bilsin ki Büyükkumla Barajı'nı ne kadar erken bitirirse parası hazır. Yeter ki çalışsın. Artık Uludağ da Bursa Büyükşehir Belediyemiz'in şekillendireceği, her türlü sorumluluğunu üstlendiği bir yer haline gelmiştir. Uludağ'ı sadece Türkiye'ye değil, bütün dünyaya kazandıracak projeler bir an önce başlatmalı.”

Konuşmaların ardından Büyükkumla Barajı’nın temeli atıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.