Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Gökhan Günaydın'dan Cumhurbaşkanı Gül'e Metro sitemi!

CHP'li Gökhan Günaydın'dan Cumhurbaşkanı Gül'e Metro sitemi!

İzmir metrosunun Üçyol-Üçkuyular hattındaki ikinci üç istasyonu kapsayan önceki keşif artışının toplam 8 ay beklemesi ve yeni keşif artışı talebinin de Cumhurbaşkanlığı tarafından imza için beklemesi üzerine, yüklenici firmaya ek süre verilecek olması ve metronun 2014’e ertelenmesi kentte tansiyonu yeniden yükseltti. Konu hakkında açıklama yapan Kocaoğlu, “Problem yok, onay gelince çalışmalar hızlanacak” derken, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise “Üç günlük prosedür için bu kadar beklenmesi normal değildir” diyerek yaşanan gecikmeye olan tepkisini dile getirdi ve sorumlunun merkezi hükümet olduğunun da altını çizdi.

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 17:01
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-İzmir metrosunda üç istasyonu kapsayan keşif artışında yaşanan gecikme sebebi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüklenici firmaya yıl sonuna kadar ek süre vermesi ve metroda yeni bitiş tarihinin de 2014 yılına kayması farklı tepkileri de beraberinde getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzalaması beklenen keşif artış talebiyle ilgili soğukkanlı bir açıklama yaparken, metro konusundaki sıkıntıları yakından takip eden ve konu hakkında her fırsatta İzmir’e haksızlık yapıldığını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise, merkezi hükümeti sert şekilde eleştirdi.

“İZMİR HALKI CEZALANDIRILIYOR”
Metroda süre uzatımı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onay bekleyen keşif artış talebiyle ilgili olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “İzmir’de metronun bir an önce tamamlanması ve hizmete açılması hepimiz tarafından istenen ve beklenen bir durumdur. Ama unutulmasın ki, Ankara’da 2002 yılından bu yana bir metro inşaatı vardır ve henüz açılmamıştır. İstanbul’da 2012 yılında açılan Kadıköy-Kartal metrosunun yapımına ise 2005 yılında başlanmıştır. Dolayısı ile metro yapımının zaman alan bir şey olduğunu hep birlikte görüyoruz. İzmir’deki gecikme ise, maalesef merkezi hükümetin vermesi gereken izinleri zamanında vermemesinden kaynaklanmaktadır. Ve dolayısı ile, bu İzmir halkına yapılan bir cezalandırmadır. İlaveten şunu hatırlatmak isterim ki, keşif artışları da dahil olmak üzere İzmir’deki metronun kilometre başına maliyeti 70 milyon liranın altında olacaktır. Aynı rakam Ankara’da 100, İstanbul’da ise 146 milyon liradır. Keşke, merkezi hükümet bu konuda daha duyarlı davransaydı da, metroyu daha erken açabilseydik. Ama şunu biliyorum ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi bu konuda elinden geleni yapmaktadır” dedi.

“ÜÇ GÜNLÜK PROSEDÜR”
Metroda 3 istasyonu kapsayan keşif artışı talebinin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması fakat Cumhurbaşkanı Gül tarafından imza beklemesini yorumlayan Günaydın, “Bu talebin kah Bakanlar Kurulu’na sunulması, kah oradan çıkması, kah Cumhurbaşkanı’nın imzalaması, bunlar üç günlük prosedür. Bunların makul süreleri vardır. Bakanlığın bunu derinlemesine incelemek istemesi de normaldir. Ama bakanlığın onayından geçmiş böylesine bir teknik konuyu Cumhurbaşkanı’nın da bekletiyor olması çok normal bir şey değildir. Bir an evvel imzalayıp, yürürlüğe sokmasında fayda vardır” diye konuştu ve izlenen tutumu eleştirdi.

KOCAOĞLU: PROBLEM YOK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, keşif artışı talebiyle ilgili olarak, “Metronun keşif bedelinin Bakanlar Kurulu'nda imzalandığı duyumunu aldık. Evrak ulaşmadı ancak gönlümüz rahat. Metronun yetişip yetişmeyeceği diye bir şey yok ama keşif artışı şimdi imzalandı biliyorsunuz. Ona göre çalışmalar devam edecek. Problem yok” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.