Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saygılı Yola çıktı, Oyan beklemede

Saygılı Yola çıktı, Oyan beklemede

CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için oluşturduğu iki 'Akil Adam' heyetinden ilki yola çıktı. PM Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı'nın da bulunduğu heyet uçakla geldiği Malatya'da geceyi geçirmesinin ardından programın ilk durağı olan Adıyaman'a hereket etti

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 11:11
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ Haber Servisi- CHP'nin sonucu merakla beklenen Parti Meclisi toplantısının hemen ardından 'Akil Adam' projesi yaşama geçirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel talimatıyla gündeme getirilen 'Akil Adam' projesi bir anlamda AK Parti'nin çözüm sürecinde uygulamaya soktuğu 'Akil Adam' projesini de gölgede bırakmayı hedefleyen bir proje.

İKİ GRUP OLUŞTURULDU
Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu iki bölgeye ayıran CHP yönetimi Başkanlığını İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'ın yaptığı ilk gruba Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl, Elazığ, Tunceli ve Mardin'i, başkanlığını Manisa Milletvekili Hasan Ören'in yaptığı ve PM Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı'nın da bulunduğu ikinci gruba ise Adıyaman, Hakkari, Şırnak, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Malatya'yı görev alanı olarak belirledi.



SAYGILI'NIN GRUBU YOLA ÇIKTI, OYAN GRUBU PAZARTESİYİ BEKLİYOR
Yerel seçimler öncesi adaylık süreciyle ilgili kritik PM toplantısının 21.00 gibi bitmesinin ardından başkanlığını Hasan Ören'in yaptığı ve Hüseyin Saygılı'nın da bulunduğu Akil Adam heyeti yola çıkmak için kolları sıvadı. Gece 23.00'te uçakla Malatya'ya hereket eden heyet 8 kişiden oluşuyor. Geceyi Malatya'da geçirdiklerini ve karayoluyla Adıyaman'a doğru hareket ettiklerini belirten Hüseyin Saygılı, 'sadece örgütle değil, halkla buluşmaya gidiyoruz. Halka dokunup onları dinleyeceğiz. Bölgeyle ilgili sorunları, sıkıntıları, partimizin başta terör ve baraj sorunu olmak üzere çözüm önerilerini vatandaşa bire bir anlatma imkanı bulacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük önem verdiği projemizin hem bölge halkına hem partimize büyük artı getireceğine inanıyorum' diye konuştu. CHP'nin başkanlığını Oğuz Oyan'ın yaptığı ikinci Akil Adam heyetinin pazartesi günü çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

ALEVİLER HEYETTEN NE İSTEDİ'
CHP 'Akil Adam'lar heyetinin ilk durağı Adıyaman Pir Sultan Abdal Derneği'ydi. Samimi bir ortamda geçen görüşmeyi değerlendiren Hüseyin Saygılı "Aleviler CHP heyetinden eşit yurttaş olmak istediklerini ve Cemevi konusunda yasal statü beklediklerini istediler" diye konuştu.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.