Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu: Mısır’da darbenin kısa sürede kalkacağına inanıyoruz

Bakan Eroğlu: Mısır’da darbenin kısa sürede kalkacağına inanıyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk defa demokrasi gelen Mısır’da askeri bir darbenin yaşanmasının doğru olmadığını belirterek, “Eninde sonunda Mısır'da demokrasi kazanacaktır. Bu, fazla sürmez. Darbenin kısa zamanda kalkacağına...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 18:14
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk defa demokrasi gelen Mısır’da askeri bir darbenin yaşanmasının doğru olmadığını belirterek, “Eninde sonunda Mısır'da demokrasi kazanacaktır. Bu, fazla sürmez. Darbenin kısa zamanda kalkacağına inanıyoruz.” dedi.

Bakan Eroğlu, toplu açılış törenine katılmak üzere geldiği Eskişehir’de, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin sonunda gazetecilere açıklama yapan Bakan Eroğlu, Mısır’daki askeri darbenin doğru olmadığını söyledi. Eroğlu, şöyle dedi: “Bu, maalesef açık bir askeri darbedir. Bu şekilde bitmiş olması doğru değil. Demokrasinin maalesef önü kesildi. Ama eninde sonunda Mısır'da demokrasi kazanacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Demokrasinin güzelliğini anlayan bütün ülkeler demokrasi için gereğini yapacaktır. Bu fazla sürmez. Darbenin kısa zamanda kalkacağına inanıyoruz. Normale dönmesini bekliyoruz.”

Türkiye’de köklü bir demokrasinin olduğuna vurgu yapan Bakan Eroğlu, “Mısır'daki bu durumu üzüntüyle karşılıyoruz. Millet de bu durumu görüyor. Herhalde milletimiz de bu konularda daha duyarlı davranır diye düşünüyorum.” diye konuştu. Avrupa’nın, başka ülkeler için demokrasi istemediğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

“Yani onlar asıllardır. Mısırı sömürmüşlerdir. Afrika’nın tamamen kanını emmişlerdir. Yani onlar demokrasi falan istemez. Onlar cunta idareler ister. Niye sömürelim diye. Bakın bu, her yerde böyle oluyor. Brezilya da biliyorsunuz, IMF'ye olan borcu silince buna da bir hareket başlattılar. Yani batı dünyası Afrika’yı sömürmek ister. Sömürmek istemeye devam eder. Bütün Afrika’da görüyoruz. Avrupa, Afrika’da, Mısır’da sadece sömürmek için vardır. Ama Mısır artık gerçekten okumuş bir halktır, kültürlü bir halktır, ezilmeyecektir ben ona inanıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.