Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Madımak’ı bahane edip Başbağlar’da milleti birbirine kırdırmak istediler'

"Madımak’ı bahane edip Başbağlar’da milleti birbirine kırdırmak istediler"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbağlar’da masum 33 canın, 30 yıldır ülkeyi kana bulayan PKK, işbirlikçileri ve destekçilerinin derin bir tezgahı eşliğinde katledildiğini, bunu yaparken de Madımak’ın öncü...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 15:28
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbağlar’da masum 33 canın, 30 yıldır ülkeyi kana bulayan PKK, işbirlikçileri ve destekçilerinin derin bir tezgahı eşliğinde katledildiğini, bunu yaparken de Madımak’ın öncü gibi gösterilerek, milleti birbirine düşürmeye çalışıldığını söyledi. Destici, “2 Temmuz’da Madımak, Başbağlar’ın öncüsüymüş gibi gösterilerek, milleti birbirine düşürme açısından bu hedefi gerçekleştirdiler. Ama Türk milleti, feraseti ile bunu okudu ve tezgaha düşmedi. Bundan sonra da oyuna gelmeyeceğiz.” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de valilik ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, Gezi Parkı olaylarının Türkiye’nin gerçek gündeminin üstünü örtmek için bir bahane olarak, hem iktidar hem muhalefet tarafından kullanıldığını ileri sürdü. Gezi Parkı eylemleri süresince Güneydoğu Anadolu bölgesinin Kuzey Kürdistan ilan edildiğini, burada Kuzey Kürdistan toplantısı yapıldığını anlatan Destici, “Bir takım kararlar alındı. PKK şantiyeler bastı, adam kaçırdı. Lice olayları mevcut. Lice olaylarını sanki köylüler karşı çıkmış gibi gösterildi. Ama Türkiye için üzücü fotoğraflar bunlar. Ne hikmetse belirli bir süre gündeme dahi getirilmedi.” diye konuştu.

PKK’nın yolunun belli olduğunu aktaran Destici, şöyle dedi: “Şunu aklından çıkarmasın ki iktidar partisi milleti uyutmaya çalışabilir, iktidarını devam ettirmek için. Ana muhalefet partisi bu sürece yol veriyor olabilir. MHP de görmezden geliyor olabilir. Ama üç partinin bu tavrı gerçekleri değiştirmez. PKK bir hedef belirlemiş. Dümdüz bir yoldan gidiyor. Nihayeti devletleşmek ve Türkiye'yi parçalamaktır.”

"ARTIK ÇÖZÜM SÜREÇLERİ, MÜZAKERELER İLE AVUTULACAK DURUMDA DEĞİLİZ"

Destici, bunun sadece PKK’nın yaptığı bir planla, entelektüellerin gerçekleştirdiği bir yol haritası olmadığını iddia eden Destici, şöyle devam etti: “Batının emperyalist güçleri, ABD, İsrail ve Avrupa bunun içerisindedir. Ellerine tutuşturdukları bir yol haritasıdır. Irak’ın kuzeyini devletleştirdiler. Şimdi Suriye’nin kuzeyini devletleştirecekler. Daha sonra sıra Türkiye’nin kuzeyindedir. Kimsenin şüphesi olmasın. İran’daki en küçük karışıklıkta, İran’daki parça da eklenecektir. Tamamen burada ABD ve İsrail’in şartsız partneri olacak, bir büyük Kürdistan kurulmak isteniyor. Herkes bunu bilsin. Herkes sözünü, hareketini, eylemini, tavrını ve duruşunu da buna göre sergilesin. Herkes safını da ona göre belirlesin. Artık biz çözüm süreçleri ile bir takım görüşmelerle müzakerelerle avutulacak durumda değiliz. Biz gerçeğin ne olduğunu biliyoruz. PKK'nın neyi hedeflediğini biliyoruz. Bize kimse bir şey anlatmasın. Dediğim gibi meclistekiler uyuyabilir. Büyük Türk milleti uyumuyor. Biz bunu milletimize anlatacağız. Şehir şehir, hane hane gezeceğiz ve bu gerçeği milletimiz ile paylaşacağız.”

Başbağlar katliamına da değinen Destici, “Bugün Başbağlar katliamının 20. yılı, Başbağlar’da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. 30 yıldır ülkeyi kana bulayan PKK, işbirlikçileri ve destekçileri, Başbağlar’da masum 33 tane canımızı aldılar. Derin bir tezgah yaptılar. 2 Temmuz’da Madımak'tan sonra sanki Başbağlar’ı Madımak'ın öcüymüş gibi gösterip, milleti birbirine düşürme açısından bu hedefi gerçekleştirdiler. Ama Türk milleti feraseti ile bunu okudu ve tezgaha düşmedi. Bu oyuna gelmedi. Bundan sonra da oyuna gelmeyeceğiz. Türkü-Kürdü, Sünnisi-Alevisi 75 milyon hepimiz bu milletin asli fertleriyiz. Biz, hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul ediyoruz. Çokluk içinde birliğe ulaşmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Her türlü oyunu da hep birlikte bozacağız.” şeklinde konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.