Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Canikli: Korucu ve muhtarların özlük haklarını iyileştireceğiz

Canikli: Korucu ve muhtarların özlük haklarını iyileştireceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan torba yasaya eklenecek düzenleme ile muhtarların ve emekli köy korucularının özlük hakları ile ilgili iyileştirme yapılacağını söyledi.         AK...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 16:15
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan torba yasaya eklenecek düzenleme ile muhtarların ve emekli köy korucularının özlük hakları ile ilgili iyileştirme yapılacağını söyledi.

        AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında görüşülmekte olan torba yasaya monte edilecek önerge ile ilgili açıklamalarda bulundu. Canikli, “Uzun zamandır köy korucularının emekli maaşları ve muhtarların ödenekleri ile ilgili beklenti söz konusuydu. Bununla ilgili çalışmalar da uzun zamandan beri devam ediyordu. En son çalışmalar tamamlandı ve bitirildi. Şu anda görüşülmekte olan torba yasaya monte edilmek üzere, teklif edilmek üzere bu konudaki önergeler de hazırlandı. Bu çerçevede muhtarlarımızın aylık ödeneklerinde yüzde 90’lık bir artış öngörülmektedir. Önerge biraz sonra Meclis Başkanlığı'na iletilecektir.” diye konuştu.

        AK Parti görevi devraldığında muhtarların aylık ödeneklerinin 97.4 TL olduğunu söyleyen Canikli, “2013 Temmuz itibariyle köy ve mahalle muhtarlarımız net aylık 457 TL almaktadırlar.” dedi. Canikli önerilen yüzde 90’lık artış oranı ile muhtar ödeneklerinin 875 TL’ye çıkacağını ifade etti. Köy muhtarlarının en düşük 228 TL prim ödediğini kaydeden Canikli, “Pirimden sonra bu artış gerçekleştiği takdirde köy muhtarlarının eline net olarak 647 TL kalacaktır. Şu anda bu rakam 100 kusur civarındadır. Aynı şekilde mahalle muhtarlarımızın ödemesi gereken en düşük sigorta primi 342 TL’dir. Artıştan sonra muhtarlarımızın eline net 533 TL geçecektir. Bu düzenlemenin bütçeye maliyeti yılda 261 milyon TL’dir. Uygulama 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren başlayacaktır. 2013 bütçesi üzerinde herhangi bir etkisi söz konusu değildir. “ şeklinde konuştu.

    KORUCULARIN EMEKLİ AYLIĞI

    Geçici köy korucularının emekli aylığı ile ilgili düzenleme hakkında da bilgi veren Canikli, “Şu anda geçici köy korucusu emeklisi minimum 384 TL almaktadır. En yüksek aylık alan köy korucusunun aldığı rakam ise 614 TL’dir. Yine geçici köy korucusu emekli aylığı dul eş için en düşük 288 TL’dir şu anda, en yüksek 461 TL’dir. Bu önergemiz ile geçici koy korucularının emekli aylıklarından yüzde 70’lik bir artış öngörülmektedir. Bu artış gerçekleştiğinde geçici köy korucusu en düşük emekli aylığı 384 TL’den 653 TL’ye çıkartılacaktır, en yüksek geçici köy korucusu emekli aylığı 614 TL’den 883 TL’ye yükseltilecektir. En yüksek artış oranındaki oran yüzde 43.8’dir.” dedi.

        Nurettin Canikli, dul eş için en düşük emekli aylığının 288 TL’den yüzde 70’lik artış ile 490 TL’ye yükseltileceğini, en yüksek dul eşi emekli aylığının 461 TL’den 662 liraya çıkarılacağını aktardı. Köy korucuları ile ilgili düzenlemenin bütçeye yıllık maliyetinin 51 milyon TL olacağını ifade etti. Uygulamanın Ekim ayı başından itibaren başlayacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.