Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eroğlu: Eskiden faize giden vergilerle şimdi yatırım yapıyoruz

Bakan Eroğlu: Eskiden faize giden vergilerle şimdi yatırım yapıyoruz

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak Büyükkumla Barajı’nın temeli, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla atıldı. İskele Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Eroğlu,...

  • Ege Postası
  • 06.07.2013 - 12:42
Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapılacak Büyükkumla Barajı’nın temeli, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla atıldı. İskele Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Eroğlu, eskiden faize giden vatandaşın parasını, şimdi yatırımlara dönüştürdüklerini söyledi.

Bakanı Eroğlu, Bursa’ya önceki gelişlerinde bazı müjdeler verdiklerini hatırlatarak, “Verdiğimiz 47 müjdenin toplam maliyeti 550 milyon TL. Geçen yılın sonuna kadar Bursa'ya DSİ olarak yaklaşık 1,5 milyar TL'lik yatırım yaptık. Bu yıl sonuna kadar 2 milyar TL'ye tamamlayacağız. Bursa sadece sanayi değil, tarım ve turizm şehri. Burada takımı ayağa kaldırmanın yolu da sulamadan geçiyor. Siz bir müjde daha vermek istiyorum, 2017'ye kadar Bursa'da ne kadar baraj ve gölet varsa hepsini bitireceğiz. Bin günde bin gölet yapmaya karar vermiştik, bu çerçevede Bursa'ya da 39 adet gölet ve baraj yapacağız. Planlamasını yaptık, sözünü veriyoruz öncelikle.” dedi.

Hükümetin çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı, “Paradan altı tane sıfır atıverdik m? IMF'ye borcu ödedik m? Zorunlu Tasarruf Fonu ve KEY kesintilerinin tamamını ödedik. Merkez Bankası’nın kasası doldu. IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek duruma geldik. Daha önce küçük bir gölet 15 senede bitmezdi, şimdi saatini bile veriyoruz. Eskiden daha fazla vergi toplanıyordu, biz düşürdük. Eskiden toplanan vergilerin yüzde 87'si faize gidiyordu. O dönemleri kapattık. Devlet, dokuz aylık borçlanmayı yüzde 63'le yapıyordu. Allah'a şükürler olsun, faiz lobisinin çanına ot tıkadık. Artık bunlar faize gitmiyor, size hizmet olarak, yol olarak, hastane olarak, konut olarak, baraj ve içme suyu tesisi olarak dönüyor.” şeklinde konuştu.

Uludağ’a çok önem verdiklerinin altını çizen Veysel Eroğlu, şunları kaydetti: “Bursa Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte Uludağ'da muhteşem bir dönüşüm projesi hazırlıyoruz. İnşallah Nilüfer Nehri ve havzası için muhteşem bir çalışmayı birlikte yapacağız. 2013 ve 2014'ü, Bursa'da ağaçlanma için de hamle yılları ilan ediyoruz. 100 bin adet kestane fidanı seferberliği başladı, 60 bini bitti. Şimdi çınar ve ıhlamur seferberliği başlatıyoruz. Bursa'da çıplak alan kalmayacak. Dere kenarlarını da yolları da ağaçlandıracağız. Bu barajın temelini atmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. 19 milyon metreküp su verecek. Maliyeti 60 milyon TL. Bununla birlikte muhteşem bir isale hattı ve içme suyu projesinin temeli de yakında atılacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.