Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BMC Krizinde, CHP devrede

BMC Krizinde, CHP devrede

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mustafa Moroğlu, Pınarbaşı’ndaki BMC Fabrikası’nda ziyaretlerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 12.11.2012 - 14:53

İZMİR-  Milletvekili Moroğlu, 1964 yılında kurulan, geçen yıl Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasında 74. Sırada yer alan BMC Fabrikası’nda Mayıs ayından bu yana yaşanan sıkıntılı süreci mercek altına aldı. 2500 kişinin çalıştığı fabrikada yaşanan sıkıntılı süreç; üretimin durması, çalışanların mayıs ayından bu yana maaşlarını alamaması ve idari ücretli izinli sayılması, başka firmaların da alacaklarının ödenmemesi nedeniyle icranın kapıya dayanması ve 24 saat durmaksızın çalışan fabrikayla iş yaparak ekmeklerini kazanan yan sanayi kuruluşu çalışanlarının da endişeli bekleyişlerini içeren bir “korku dağı” olarak yükseliyor.

 

İzmir’de sanayinin “abc’si”

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi BMC Fabrikası işyeri temsilciliğini de ziyaret etti. Moroğlu, Mayıs’tan bu yana fedakarlıktan kaçmayan ve bundan sonra da fabrikalarının üretime dönmesi için yeni fedakarlıklara hazır olduklarını vurgulayan, ısrarla üretmek için bekleyen işçilerle dertleşti. BMC Fabrikası’ndaki sorunun sadece burada çalışanların değil tüm İzmir’in ortak sorunu haline geldiğini belirten Moroğlu, “BMC, İzmir’de sanayinin abc’sidir. BMC İzmir sanayisinin rotasını belirleyen, bu kentin öz değeridir. İzmir milletvekilleri olarak bizler, bu değere sahip çıkmak için partiler üstü ortak bir gayretle sorunların çözümü için elimizden gelenden fazlasını yapmalıyız” dedi.

 

“Altın yumurtlayan tavuk”

BMC’nin; çalışanlarıyla, birlikte iş yapan yan sanayi kuruluşlarıyla on binlerce ailenin ekmeği olduğuna dikkat çeken Moroğlu, şöyle konuştu: “2500 kişiye doğrudan, 30 bin kişiye dolaylı iş sağlayan; savunma sanayinin ve yerel yönetimlerin lider tedarikçisi BMC’nin İzmir’de eski günlerine dönmesi için TBMM’de ortak akılla çözüm üretmek zorundayız. İşçilerle görüşmemde, sağduyuyu ve her türlü olumsuzluğu unutarak üretmeye hazır insanları gördüm. Bizler de üretmeye hazır bu yurttaşlarımızın Ankara’daki sesi olmalıyız. Yasal düzenlemelerden araştırma ve denetleme mekanizmalarının işletilmesine kadar çeşitli çözüm yollarını birlikte konuşmalıyız. İzmir’in altın yumurtlayan tavuğunun ölümüne seyirci kalmamalıyız.”

 

Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi BMC Fabrikası İşyeri Temsilciliği’nde işçilerle görüşen  CHP İzmir Milletvekili Moroğlu,  “BMC Fabrikası İzmir’indir, sahip çıkalım” dedi ve ekledi: “Buradaki sorunun çözümü kent ekonomisi açısından büyük önem taşıyor. (Bizce BMC) demeli ve sorunun çözümüne hepimiz katkıda bulunmalıyız.” 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.