Dolar 34,2750
%0.1
Euro 37,6855
%0.23
Altın 2.915,520
%0.2
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Badem, ilçeleri temsilen katıldığı toplantıda ne talep etti'

Badem, ilçeleri temsilen katıldığı toplantıda ne talep etti'

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, yerel yönetimlerin sorunlarının değerlendirildiği toplantıda 6360 sayılı yasada değişiklik yapılması talebini dile getirdi. Başbakan Davutoğlu'nun da yer aldığı Ankara'daki toplantıda

  • Ege Postası
  • 24.12.2015 - 10:36
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki yönetiminde Ankara’da belediyelerin sorunlarının değerlendirildiği bir toplantı yapıldı.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla yapılan toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki,İçişleri Bakan Yardımcısı Selami Altınok, Maliye Bakanlığı, İller Bankası gibi ilgili kurumların müsteşarları, 6 milletvekili, Ankara ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanları ile İzmir-Ödemiş ve İstanbul-Zeytinburnu ilçe belediye başkanları yer aldı.
 

Yerel yönetimlerle ilgili daha önce çıkan yasaların uygulamasından kaynaklanan sıkıntıların değerlendirildiği toplantıda ilçeleri temsilen davet edilen Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, 6360 sayılı yasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasıyla ilgili görüşlerini sundu.  Başkan Mahmut Badem; “Kamu hizmetlerinin gerekleri bakımından ilçelerin coğrafi konumu nüfusu, yüzölçümü, belde ve köy sayıları göz önüne alınarak bir düzenleme yapılmasını istiyoruz. Bazı hizmetlerin yerinden daha sağlıklı ve hızlı uygulanması amacıyla ilçe belediyeler yetkili olmalıdır. Özellikle gelirlerin arttırılması konusunda  görüşlerimizi sunduk.  6360 sayılı yasanın uygulanmasında karşılaştığımız sorunları bölgemizdeki belediye başkanlarımızla değerlendirdik. Ortak taleplerimizi toplantıda ifade ettim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.