Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bağcılar Belediyesi'nin bilgi evlerine kayıtlar başladı

Bağcılar Belediyesi'nin bilgi evlerine kayıtlar başladı

Bağcılar Belediyesi’nin hayata geçirdiği bilgi evlerine ilgi her yıl artıyor. Belediyede hane halkı kaydı bulunan öğrenciler bilgi evlerine kayıt yaptırabiliyor. Bağcılar’da 7 farklı mahallede faaliyet gösteren bilgi evlerine kayıtlar...

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 15:45
Bağcılar Belediyesi’nin hayata geçirdiği bilgi evlerine ilgi her yıl artıyor. Belediyede hane halkı kaydı bulunan öğrenciler bilgi evlerine kayıt yaptırabiliyor.

Bağcılar’da 7 farklı mahallede faaliyet gösteren bilgi evlerine kayıtlar başladı. Branş öğretmenleri tarafından okul derslerine takviye eğitimlerinin verildiği evlerde kurulan kulüpler aracılığıyla öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlanıyor. Sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Kayıt formunu dolduran öğrencilerden nüfus cüzdanı fotokopisi ile 2 vesikalık fotoğraf isteniyor. Haftanın belirli günlerinde branş öğretmenleri tarafından verilen derslere katılan öğrencilere İngilizce ve matematik gibi temel dersler de veriliyor. Bilgi Evleri’nde sosyal ve kültürel programlarla kültür gezileri de düzenleniyor. Kulüp çalışmalarının da yapıldığı evlerde öğrenciler yeteneklerine uygun olarak kulüplerde görev alabiliyor. Önceki yıllarda 4. sınıftan 8. sınıfa kadar ilköğretim öğrencilerinin kayıt yaptırabildiği evlere artık 3. sınıf öğrencileri de alınıyor.
        
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bilgi Evlerimize geçtiğimiz yıl 15 bin civarında yavrumuz devam etti. 22 mahallemizin tamamına bilgi evi kazandırmak istiyoruz. Buna paralel olarak öğrenci sayımızı da artırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.