Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bağış: Valilerin yer değiştirmesi kardeşlik duygularını güçlendirmenin tezahürü

Bağış: Valilerin yer değiştirmesi kardeşlik duygularını güçlendirmenin tezahürü

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, doğu ile batı illerindeki valilerin yer değiştirmesinin yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu ve çözüm sürecinde kardeşlik duygularını güçlendirme kararlılığının bir tezahürü olduğunu...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 17:13
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, doğu ile batı illerindeki valilerin yer değiştirmesinin yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu ve çözüm sürecinde kardeşlik duygularını güçlendirme kararlılığının bir tezahürü olduğunu söyledi. Bağış, “Bu konu Türkiye’nin farklı bölgelerinde profesyonel yöneticilerin kardeşlik dokusunu güçlendirmeyle ilgili atacağı adımlarla alakalıdır. Bu tesadüf değildir.” dedi.

Toplumsal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (TEAM) Rixos Down Town Otel’de düzenlediği tanıtım toplantısına katılan Egemen Bağış, son valiler kararnamesini değerlendirdi. Erzurum ile Antalya valilerinin yer değiştirdiğini hatırlatan Bağış, “Bu artık yeni bir sürecin aslında başlangıcı. Türkiye’nin farklı bölgelerinde profesyonel yöneticilerin bu kardeşlik dokusunu güçlendirmekle ilgili atacakları adımlarla alakalıdır. Bu bir tesadüf değildir. İzmir ve Diyarbakır, Antalya ile Erzurum valilerinin yer değiştirmesi çözüm sürecinde, kardeşlik dokumuzu güçlendirme kararlılığımızın bir tezahürüdür.” diye konuştu. İki valilinin de gidecekleri yerde bir önceki şehrin büyükelçisi olarak, kardeşlik duygusunu güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapacağını belirten Bağış, “Bizim gerçekten Türkiye içindeki bu kardeşlik dokusunu daha da güçlendirmemiz lazım. Çünkü tarih bize acı örneklerle öğretti ki gözyaşının rengi, feryadın dili yok. Anneler ağladığı zaman hangi dilde olursa olsun aynı şekilde ağlıyorlar.” ifadesini kullandı.

Bakan Egemen Bağış, şiddetli yağış sebebiyle iptal edilen ‘AB Günü’ kutlama programına katılamadan Antalya’dan ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.