Dolar 34,1896
%0.08
Euro 38,1710
%0.01
Altın 2.894,550
%-0.88
Bist-100 9.660,00
%-1.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bahçeli'ye AKP desteği

Bahçeli'ye AKP desteği

Geçtiğimiz günlerde Başbakan AKP’li 20-25 milletvekili ile bir araya geldi. Katılan milletvekillerinin ortak özelliği milliyetçi camiaya yakın bilinen isimlerden oluşmasıydı. Ayrıca katılımcı grupta medya yönlendirme ve psikolojik operasyon konusunda etkili isimler de vardı.

  • Ege Postası
  • 24.10.2012 - 08:58
ANKARA- Toplantı gündeminin ana eksenini Başkanın şu cümlesi oluşturdu: “Devlet Bahçeli ile birlikte çalışmaktan memnunuz. MHP Kongresinden bu yönde bir sonuç çıkmasını arzu etmekteyiz.”

Toplantının kalabalık grupla yapılan devamında bu yönde çeşitli görev paylaşımları yapıldı. Hatta gelen bilgiler arasında Hüseyin Çelik’e Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin zimmetlendiği, buna benzer diğer bölgeler için de sorumlular belirlendiği yer almakta.

Medya planlama ve psikolojik operasyon çerçevesinde ilk hamle ORC firması tarafından yapıldığı iddia edilen anket ile geldi.

Yapıldığı iddia edilen diyoruz, çünkü ne ORC firmasının internet sitesinde ne de başka ciddi bir yerde bu ankete ilişkin bilgiler yok. Firmanın twitter hesabında daha önceki anketler duyurulur ve ne zaman açıklanacağı önceden ilan edilirken bu ankete ilişkin hiçbir bilgi yok. Anketin soruları, kimlere uygulandığı, kaç kişi üzerinde gerçekleştirildiği belirtilmemiş.

Bu hayalet ankete göre, MHP oyları %13,8’miş ve seçmenin %69,7’si Devlet Bahçeli’yi başarılı buluyormuş. Oysa ilginç bir şekilde aynı firmanın Temmuz ayında yaptığı ankette MHP oyları %16,1, Devlet Bahçeli’yi başarılı bulanların oranı %51,3’mü ş. Yani MHP oyları erirken Devlet Bahçeli’yi başarılı bulanlar hızla yükselmiş.

Artık bu tablodan kimin MHP oyları erirken Devlet Bahçeli’yi başarılı bulacağını tahmin etmek güç olmasa gerek.

Önümüzdeki günlerde benzeri psikolojik operasyon hamlelerinin gelmesi kimseyi şaşırtmamalı.

AKP içerisinde alınan karara uygun olarak özellikle Vatan gibi daha tarafsız bilinen gazeteler başta olmak üzere Koray Aydın’a yönelik pek çok saldırı hamlesi bekleniyor.

Böylelikle birinci tercih olarak Devlet Bahçeli’nin yeri korunmaya çalışılacak, ancak bu gerçekleşmese bile seçilecek yeni Genel Başkan Koray Aydın şimdiden halk nezdinde yıpratılmış olacak.

Başbakan’ın MHP kongresini bu kadar yakından takip etmesi ve kritik pek çok konuda AKP’nin imdadına yetişen Devlet Bahçeli için bir güvenlik kalkanı oluşturmaya çalışması siyaseten anlaşılabilir bir yaklaşım olarak görünmekte.

Ancak tuhaf olan; bizim kulağımıza geldiği gibi, bu bilgilerin AKP içerisindeki en tanınan milliyetçi milletvekilleri vasıtasıyla MHP’li yöneticilere de ulaşmış olması gerekir. Buna rağmen hiçbir MHP’li yöneticinin AKP’nin bu müdahalesine ses çıkarmaması anlaşılabilecek gibi değil.

(Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.