Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bağış: CHP, kadınları siyasetten men etmeye çalışıyor

Bakan Bağış: CHP, kadınları siyasetten men etmeye çalışıyor

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'ın istifa ettirilmesiyle ilgili, "Kimileri laiklik maskesi altında kadınların büyük çoğunluğunu siyasetten men etmeye çalışıyor....

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 16:26
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'ın istifa ettirilmesiyle ilgili, "Kimileri laiklik maskesi altında kadınların büyük çoğunluğunu siyasetten men etmeye çalışıyor. Asıl ötekileştiren, dışlayan onlardadır. Kendi halkını küçümseyenlerden hiçbir şey bekleyemeyiz." dedi.

Kağıthane’de, içinde otopark, alışveriş merkezi, kültür merkezi gibi tesislerin yer alacağı kompleksin temel atma törenine katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çözüm sürecine sıcak bakmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın partiden istifa ettirilmesini eleştiren Bağış, CHP tabanının yüzde 65’inin çözüm sürecini desteklediği yönündeki açıklamasının ardından Onanç’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun zorlamasıyla istifa ettirildiğini hatırlattı.

CHP’nin laikliğinin sözde olduğunun altını çizen Bağış, “Yesinler sizin laikliğinizi. Sizin o uydurma laikliğinizi. Gerçek laikliğin teminatı AK Partidir. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarıdır. Kimileri laiklik maskesi altında kadınların büyük çoğunluğunu siyasetten men etmeye çalışıyor. Asıl ötekileştiren, dışlayan onlardadır. Kendi halkını küçümseyenlerden hiçbir şey bekleyemeyiz. Oysa biz hiçbir ayrım yapmadan her vatandaşın en iyi yaşam stiline kavuşması için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Parti içinde tuzağa düşürüldüğünü söyleyen Bağış, Kılıçdaroğlu’nun düştüğü ikilemden dolayı partide çözüm sürecine destek verenleri istifaya zorladığını belirtti. Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyaset bilmiyorlar, centilmenlikten de haberleri yok. Ben, Kılıçdaroğlu’nun bu ikilemden kurtuluşunun çaresini biliyorum. Gelin siz Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığınızı koyun. Belki o zaman koltuğunuzu korursunuz.”

Çözüm sürecine sahip çıkılması ve destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Bağış, “Bu ülkede anneler ağladığı zaman aynı sesi çıkarıyor. O yüzden hepimiz bu sürece sahip çıkacağız. Yaşanan bütün sorunlara rağmen milli gelir 3 bin dolardan 11 bin dolara çıktı. Bir de terör belası olmasaydı bugün 2023 hedefi olan 25 bir dolar hedefini yakalardık. Gelin bu ülke için birlikte hareket edelim.” şeklinde konuştu.

'AK PARTİ'NİN BAŞI BELEDİYECİLİKTİR'

AK Parti’nin başarısının başlangıcını, Başbakan Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına dayandıran Bağış, “Sayın Başbakan’ın İstanbul sevdasını biliyoruz. AK Parti’nin başarısı da sayın Başbakan’ın İstanbul belediye başkanlığına seçilmesi ile oldu. AK Parti’nin başı belediyeciliktir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetti. 1994’ den bu yana Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da İstanbul’u daha güzelleştirmeye, imar etmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

‘OTOPARK KILIÇDAROĞLU’NA ÜCRETSİZ OLSUN’

Yapılacak kompleksin içinde yer alan otoparkın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ücretsiz olacağı esprisini yapan Bağış, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’tan bu konuda ricada bulundu. Bağış, “Bu otopark bittiği zaman Sayın Kılıçdaroğlu’na bir yer ayırın ve kendisinden para almayın. Zaten seçimlerden sonra arabasını park edecek yere ihtiyacı olacak. Bu vesileyle Kağıthane’nin adının Kağıttepe olmadığını öğrenir.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.