Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
OMÜ'lü öğrenciler bu kez gezerek öğrendi

OMÜ'lü öğrenciler bu kez gezerek öğrendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Mesleki İngilizce dersi kapsamında Samsunport’a öğrenci gezisi organize edildi. Samsunport Pazarlama ve Terminal Müdürü M. Halit Bezek’in anlatımıyla Samsunport...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 16:43
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Mesleki İngilizce dersi kapsamında Samsunport’a öğrenci gezisi organize edildi.

Samsunport Pazarlama ve Terminal Müdürü M. Halit Bezek’in anlatımıyla Samsunport gezilerek öğrencilere tanıtıldı. Gezinin ardından Bezek tarafından hazırlanan Samsunport ve Ceynak şirketi ile ilgili sunuma geçildi. Sunumda konuşan Bezek, “Liman 2008 yılında özelleştirme idaresi tarafından ihaleye çıkarıldı. Bu ihaleye katılan gruplardan biri olan Ceygroup en yüksek fiyat teklifini vererek limanı devraldı. 36 yıllığına bize devredildi. Ama 2 yıl sonra devlet bize limanı devretti ve biz 2010’da faaliyetlerimize paşladık. Ceynak ise ülkemizin yaklaşık bütün bölgelerinde terminalleri olan Ceygroup’un lokomotif şirketimizdir. Samsunport Ceygroup’un en yeni yatırımıdır.” dedi.

Limanın özelleşme ile nelerin değiştiğine değinen ve gençlere tavsiyelerde bulunan Bezek, “Özelleştirme ile birlikte ağır bürokratik işlemlerden kurtulduk. Böylelikle daha hızlı hareket edebiliyoruz. Bu da bize daha hızlı iş imkanı sağlıyor. Biz limanın içine kısılıp kalmadık. Çevre bölgemizdeki işletme odalarını ziyaret ettik. Onlara neden limanı kullanmadıklarını, ne istediklerini, nasıl olması gerektiğini sorduk. Yani talep ile yakın ilişki içine girdik. Talebin ne istediğini öğrendik ve ona göre hareket ettik. Böylelikle işlerimizdeki verimi artırdık. Peki biz takımımızı nasıl oluşturuyoru? Siz gençler eğer bizimle çalışmak istiyorsanız, öncelikle yabancı dilinizin iyi olması gerekiyor. Bu sizin bir birimde kısılıp kalmanızı engeller ve sizi daha iyi konuma getirir. Diğer bir nokta ise kendinize olan güveniniz ve yapmış olduğunuz stajlar, yani deneyimlerdir. Eğer sizler burada staj yapmak istiyorsanız. Her sene 15 Mart’a kadar bize başvurmanız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.