Dolar 34,2535
%0.04
Euro 37,5985
%-0.09
Altın 2.911,620
%-0.34
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahçupyan: Yurtlara yapılan saldırılar manipülasyon amaçlı

Mahçupyan: Yurtlara yapılan saldırılar manipülasyon amaçlı

Akil İnsanlar Heyeti'nde bulunan Gazeteci Etyen Mahçupyan, son zamanlarda eğitim yuvalarına yapılan saldırıların manipülasyon amaçlı olduğunu söyledi. Akil İnsanlar Heyeti, yaptığı ziyaretler kapsamında Şırnak’ın Cizre ilçesine geldi....

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 16:36
Akil İnsanlar Heyeti'nde bulunan Gazeteci Etyen Mahçupyan, son zamanlarda eğitim yuvalarına yapılan saldırıların manipülasyon amaçlı olduğunu söyledi.

Akil İnsanlar Heyeti, yaptığı ziyaretler kapsamında Şırnak’ın Cizre ilçesine geldi. Heyette bulunan Gazeteci Etyen Mahçupyan, son zamanlarda eğitim yuvalarına yapılan saldırılar hakkında açıklamada bulundu. Etyen Mahçupyan, “Son dönemde Diyarbakır’da da başlayan olaylar var. Çözüm sürecini engellemek isteyenlerin yapacağı tek şey sokağa çıkan bir çatışmayı tetiklemek. Ancak sokakta bir şansları var. Dolayısıyla sokağa dökülebilecek en müsait, en potansiyeli yüksek olan kesim öğrenciler üzerine geliyorlar. Üniversiteler üzerine gidiyorlar. Manipülasyon yapmaya çalışıyorlar. Şu andaki olayların da öyle olduğunu düşünüyorum. Bir biçimde tahrik edip gençleri sokağa çıkması için yapılan bir takım şeyler bunlar. Artık herkes neyin niçin yapıldığını biliyor. Dolayısıyla da çok fazla şansları yok.” dedi.

Akil İnsanlar Heyeti kapsamında Cizre’ye yapılan ziyareti de değerlendiren Mahçupyan, “Cizre olmazsa olmaz parçalarından biriydi. Daha önceki gelişlerim genellikle bir takım entelektüel etkinliklerdi. Cizre’siz böyle bir şey de zaten düşünülemez. Ben Cizre’yi çok canlı buldum. Her yerde olduğu gibi burada da insanlar siyasetle çok ilgililer." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.