Dolar 34,2364
%-0.01
Euro 37,6381
%0.1
Altın 2.911,310
%0.06
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bin 600 çocuğa etüd hizmeti veren İrfan Eğitimciler'den yeni temsilcilik

Bin 600 çocuğa etüd hizmeti veren İrfan Eğitimciler'den yeni temsilcilik

Bursa genelinde, beş ayrı etüd merkezinde dersaneye gidemeyen bin 600 çocuğa ücretsiz eğitim veren Bursa İrfan Eğitimciler Derneği (BİEDER), Osmangazi temsilciliğini açtı. BİEDER Osmangazi Temsilciliği’nin açılışına Bursa Vali Yardımcısı...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 16:54
Bursa genelinde, beş ayrı etüd merkezinde dersaneye gidemeyen bin 600 çocuğa ücretsiz eğitim veren Bursa İrfan Eğitimciler Derneği (BİEDER), Osmangazi temsilciliğini açtı.

BİEDER Osmangazi Temsilciliği’nin açılışına Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bursa Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gençel ile çok sayıda davetli ve eğitimci katıldı.

Herkesin güzel bir ülkede yaşamak istediğini belirten İrfan Eğitimciler Derneği Başkanı Bülent Göysaya, “Her şey insanla başlar, insanla biter. Millet de devlet de insanlardan oluşur. En kıymetli varlık insandır. Ancak insan içindeki cevher, kıymeti kendiliğinden dışarı vurmaz, eğitim gereklidir. İnsan hammaddesinin, yüksek kaliteli atölyede işlenmesi şarttır. Bir toplum için sadece insan değil, kaliteli insan lazım. Muasır medeniyet seviyesinde insan yetiştirmedikçe o seviyeyi yakalamak mümkün değildir. O seviyeye eğitimle varılır. Bu niyetle 2007’de kurulan derneğimiz; ister şehir içi ister de yurt dışı gezileri yaparak eğitimcilerimizin ufuklarını açmaya çalışıyor. Şehir genelinde, 5 etüd merkezimizde dersaneye gidemeyen bin 600 çocuğumuza ücretsiz eğitim veriyoruz.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Bülent Göysaya, temsilcilik açmayı sürdüreceklerini kaydetti. Göysaya, ilk olarak Nilüfer ve Yıldırım ilçelerine de dernek temsilciliği açacaklarını söyledi. Kürüselleşen dünyada eğitimin sürekli öğrenmeyi, bilgi edinmeyi, bilgiye ulaşmayı, bilgi üretmeyi, bilgiyle yaşamayı sağlayan bir süreç olduğunu vurguladı.

"ÜLKEMİZİN GELECEĞİ ÖĞRETMENLERİMİZE EMANET"

Bursa Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici de Bursa’da 600 bin öğrenci, 29 bin öğretmen olduğunu, eğitimciler adına böylesine güzel derneklerin çoğalması gerektiğini ifade etti. Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney de derneklerin sayısız olmasından yakındı.

Almanya’da bir milyon dernek olduğunu belirten Vali Yardımcısı Güney, “Bursamızda 3 bin 200 dernek var. Bunların yüzde 10’u hemşehri, yüzde 20’si cami derneği olarak hizmet veriyor. Bu tür derneklerin sayısının artması lazım. Bir ülkenin refahı ve mutluluğu, ekonomik, kültürel ve sosyal faktörlerin yanında bu ülke halkının nitelikli ve sürekli eğitim almasına bağlıdır. Eğitim, her zaman olduğu gibi insan davranışlarını geliştiren, insanların birbirleriyle ve toplumla ilişkilerini sağlayan bir araç olarak 21. yüzyılda da önemini sürdürecektir. Öğretmenlerimizin de sadece ‘derse girip, çıkayım, sonrasına karışmayayım’ düşüncesiyle görevini yaparsa biz başarıyı yakalayamayız. Öğrencilerimizle yakından ilgilenmeli, ülkemizin geleceğinin temellerini sağlam temellere oturtmak için azami gayreti göstermeliyiz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından, dernek temsilciliğinin açılış kurdelası, Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve porotokol tarafından kesildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.