Dolar 34,2364
%-0.01
Euro 37,6381
%0.1
Altın 2.911,310
%0.06
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ormancılardan yaz uyarısı: Ateşinize, sigaranıza dikkat edin (Özel)

Ormancılardan yaz uyarısı: Ateşinize, sigaranıza dikkat edin (Özel)

Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında İstanbul'da yapılan orman forumu, yaklaşan yaz dönemi nedeniyle dikkatleri orman yangınlarına çekti. Forum bünyesinde yapılan onlarca toplantıda ormanların çeşitli etkilerden ve olumsuzluklardan...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 17:17
Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında İstanbul'da yapılan orman forumu, yaklaşan yaz dönemi nedeniyle dikkatleri orman yangınlarına çekti. Forum bünyesinde yapılan onlarca toplantıda ormanların çeşitli etkilerden ve olumsuzluklardan korunması konuşulurken, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi de "Aman ateşinize, sigaranıza dikkat edin!" uyarısı yaptı.

Türkiye'de ormancılıktan sorumlu yöneticiler 10. BM Ormancılık Forumu'na katılarak diğer ülkelerden gelen temsilciler ile ormanların korunmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu. Bakan düzeyinde 197 ülkenin temsil edildiği forumun ardından Türk yetkililer, yaklaşan yaz mevsimi dolayısıyla vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Forumda Türkiye'yi temsil edenlerden biri olan Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, forumun İstanbul'da büyük bir başarı ile sonuçlandırıldığını ve Türkiye'nin önemli bir organizasyonun altından başarı ile kalktığını anlattı. Toplantılar sırasında ağırlıklı olarak ormanların korunması konusunun gündeme geldiğini ifade eden Çiftçi, bu bağlamda vatandaşlara yangınlar konusunda duyarlılık çağrısı yaptı. Yaz aylarında hassas bir döneme girileceğinin altını çizen Çiftçi, "Ormanlarımızın yüzde 60'ı yangınlar itibariyle hassas bölgelerde bulunuyor. Vatandaşlara mesaj vermek istiyorum. Kış gelinceye kadar daha fazla dikkatli olmalarını, dışarıda ateş yakmamalarını, büyük yangınlara sebep olabileceğini unutmasınlar. Özellikle bahçe temizliği konusunda yakılan ateşlerin söndürülemeyip büyüdüğünü biliyoruz. Bu nedenle ormanlarımızın da yandığını söylemek istiyorum. Ne olur bu konuda ateşlerine, sigaralarına dikkat etsinler." dedi.

İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere de ormanların sadece kırsal bölgelerde yaşayan insanlar için bir anlam ifade etmediğini, şehirde yaşayanların da bu konuda daha bilinçli olması çağrısında bulundu. Ormanların kıymetinin ormancılar yanında vatandaşlar tarafından da bilinmesini isteyen Mere, ormanların, gürültü, kirlilik ve beton binalar karşısında nasıl yarar sağladığının bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.