Dolar 34,3320
%0.28
Euro 37,2284
%-0.38
Altın 3.018,770
%-0.06
Bist-100 8.885,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılık ve terör belasını aşmak zorundayız

Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılık ve terör belasını aşmak zorundayız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yaşanılabilir çevre ve çevre duyarlı şehirlerin peşinde olduklarını ifade ett. Bayraktar, “Enerjide dışa bağımlıyız. Başımızda bir terör belası var. Türkiye bu 2 sonunu aşmak zorunda....

  • Ege Postası
  • 20.05.2013 - 18:23
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yaşanılabilir çevre ve çevre duyarlı şehirlerin peşinde olduklarını ifade ett. Bayraktar, “Enerjide dışa bağımlıyız. Başımızda bir terör belası var. Türkiye bu 2 sonunu aşmak zorunda. Kaliteli üretimi ucuza mal eden bir ülke konumuna gelmek zorundayız. Bu sorunları aştığımızda da Türkiye en iyi teknolojileri ihraç eden, üniversitelerinde eğitimli insan yetiştiren, kaliteli üretimi ucuza mal eden bir ülke haline gelecektir.” dedi.

    Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ) 58. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören Bakan Erdoğan Bayraktar’ın da katılımıyla Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Bakan Bayraktar’ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul’un da aralarında bulunduğu davetliler ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

    KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, törende yaptığı açılış konuşmasında, kuruluşunda bir bölge üniversite olarak planlanan KTÜ’nün zamanla bünyesinden 5 üniversite çıktığına işaret etti. Türkiye’nin gerek iç gerekse dış gelişmeler açısından kritik bir süreçten geçtiğini ifade eden Baykal, bu hassas dönemde üniversitelerin de üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizdi.

    Üniversitelerinin bütün kadroları ile üzerine düşün sorumluluğun bilincinde olduğunu anlatan Rektör Baykal, “Bu nazik ortamda atacağımız adımlar geleceğimizi tayin edecektir. Bu süreçte bütün Türkiye olarak birlikte yaşama ve geleceği birlikte kurma iradesini tıpkı Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi tekrar ortaya koymalıyız. Ülkemiz için bunu yaparken komşu ülkelerde istikrar, barış ve huzur içerisinde bir gelecek ve birlikte varolma, birlikte yaşama yollarını da bulmalıyız, bulmak zorundayız.” dedi.

    Türkiye’nin bulunduğu konum, özellikle ve geçmişi ile Avrupa, Avrasya, Ortadoğu, Karadeniz ve Akdeniz ülkesi olduğunu dile getiren Baykal, bütün bu özelliklerin tarifsiz imkanlar, bir o kadar da riskler getirdiğine değindi. İmkanların ve risklerin ülkenin toplam değeri olduğunu ifade eden Baykal, “Bu değeri en iyi şekilde organize edip Türkiye’ye bölgesel ve küresel vizyona sahip büyük bir ülke yapabiliriz. Bunun için çok çalışmak ve dikkatli olmak zorundayız.” diye konuştu.

    BAKAN BAYRAKTAR DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

    Konuşmaların ardından, KTÜ Senatosu tarafından ‘TOKİ başkanlığı ile bakanlığı döneminde, afet riski altındaki alanların kentsel dönüşümü, depreme karşı güvenli ve çevreye duyarlı konut üretimi alanında gösterdiği başarılardan dolayı İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı fahri doktora unvanı verilmesi’ kararı doğrultusunda hazırlanan fahri doktora diploması, Rektör Süleyman Baykal tarafından Bakan Bayraktar’a taktim edildi.

    Ardından söz alan Bakan Bayraktar, kendisine layık görülen fahri doktora ünvanından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken kelimeler boğazında düğümlendi. Ondukça duygusal anlar yaşayan Bayraktar, üniversite senatosuna teşekkür etti.

    Üniversitelerin dünyada artık sadece lisans düzeyinde diploma veren veya ilim adamı yetiştiren kuruluşlar olmadığını anlatan Bayraktar, o ülkenin aydınlarını yetiştiren, sanayicinin ayağına giden ve onlara harekete geçiren kurumlar konumuna geldiğini kaydetti. Türkiye’nin küresel bir güç olma yolunda olduğunu anlatan Bayraktar, bulunduğu coğrafya itibariyle işimiz de kolay olmadığına dikkat çekti. Kolay olanı herkesin yapabileceğini değinen Bayraktar, farklı çözümler üreterek Türkiye’nin bunu başarmak zorunda olduğunu vurguladı.

    
    Bilginin önemli olduğunu, ondan daha önemlisinin ise o bilgiyi üretime dönüştürmek olduğunun altını çizen Bayraktar, kaliteli üretime dönüşmeyen bilginin eksik kalacağını dile getirdi. Bayraktar, bu açıdan üniversitelerin son derece önemli olduğunu söyledi.

    Gençlerden de rutinin dışına çıkmalarını isteyen Bakan Bayraktar, “Mutlaka şok projeler geliştirmek lazım. Böyle olduğunda ailenize ve vatanınıza yararlı olmanın keyfini yaşarsınız. Bu zevk de hiçbir şey de yok.” ifadelerini kullandı.

    Bu arada, Bakan Erdoğan Bayraktar’ın törenin yapılacağı salona gelişi sırasında salon dışında toplanan birkaç öğrenci, üniversite yönetimi ve Bakan Bayraktar’a tepki gösterdi. Çeşitli sloganlar atan öğrencileri özel güvenlik ve polis salonun önünden uzaklaştırdı. Burada bir süre daha bekleyen grup, yanlarında getirdikleri yumurtaları polislere ve törenin yapıldığı salona attı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.