Dolar 34,1626
%-0.1
Euro 37,8128
%-0.04
Altın 2.919,430
%-0.14
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Eker: Çözüm sürecinde yeni bir aşamanın arifesindeyiz

Bakan Eker: Çözüm sürecinde yeni bir aşamanın arifesindeyiz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecinde yeni bir aşamanın arifesinde olunduğunu belirterek, “Çözüm süreciyle ilgili yeni bir aşamanın arifesindeyiz. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımız...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 13:55
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecinde yeni bir aşamanın arifesinde olunduğunu belirterek, “Çözüm süreciyle ilgili yeni bir aşamanın arifesindeyiz. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımız yeni bir demokratikleşme paketini vatandaşlarımızla paylaşacak. İnanıyoruz ki burada vatandaşlarımızın önemli beklentileri karşılanacak.” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali Sümer Park’ta başladı. Festival, bir yıllık aradan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Sümer Park’a kadar sürecek olan kortejle başladı. Korteje Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve çok sayıda vatandaş katıldı. At, deve ve traktörlerin de katıldığı kortej, şehir merkezinden de geçerek vatandaşları festivale davet etti. Diyarbakır karpuzunu tanıtmayı amaçlayan ve bu kapsamda kültür ve sanat alanında çeşitli etkinlikleri de ihtiva eden festival 21 Eylül tarihlerine kadar sürecek.

Sümer Park’ta düzenlenen programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’ın Ermeniyi, Süryaniyi, Yahudiyi, Arabı, Türkü, Kürdü kucaklayan bir şehir olduğunu söyledi. Diyarbakır’ın medeniyet tasavvurundaki şifrelerinde barışın yazılı olduğunu ifade eden Eker, “Medeniyet tasavvurumuzun şifrelerinde bu barışın olduğunu biliyoruz. Ama bir dönem bu şifreyi kaybettik. O şifreyi kaybettiğimiz o kodları unuttuğumuz dönemlerde de birbirimize düştük.” dedi.

Yeni çözüm süreci içerisinde yeni bir adım atıldığını dile getiren Eker, “Barışın kodlarını, şifrelerini tekrar hatırlayıp, bu toprakların hak ettiği, bu toprakların gerçekte yapısında var olan sevgiyi tekrar büyütüp, tekrar yeşertip, tekrar yayıp Dicle ile Fırat’ta bereketli hilalin kavislerinden merkezine doğru bütün Orta Doğu’ya yaymanın zamanı. Çözüm süreciyle ilgili yeni bir aşamanın arifesindeyiz. Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımız yeni bir demokratikleşme paketini vatandaşlarımızla paylaşacak. İnanıyoruz ki burada vatandaşlarımızın önemli beklentileri karşılanacak. Çünkü demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla biz meselelerimizi çözebiliriz. Bu şehir çok yoruldu. Bitkin düştü.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.